Ανάμεικτο κέικ με γλάσο σοκολάτας για το πρωινό και το καφεδάκι μας

Φοβερό κέικ ανάμεικτο με γλάσο σοκολάτας! Είναι τέλειο για το πρωινό μας και για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας όλες τις ώρες!

Εκτέλεση

Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,προσθέτω ένα ένα τα αβγά, ρίχνω τις βανίλιες, σταματώ το μίξερ και ρίχνω λίγη λίγη τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύω με τη σπάτουλα γίνεται πιο αφράτο με αυτό τον τρόπο. Μέτα βουτυρώνω και αλευρώνω παρά πολύ καλά τη φόρμα. Ρίχνω μέσα τα 3/4 από το μείγμα στη φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα που κράτησα ρίχνω το κακάο με 2,3 κουταλιές γάλα και ανακατεύω, ρίχνω και το σοκολατένιο πλέον μείγμα πάνω από το λευκό. Ψήνω στους 180 προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω για 50 με 55 λεπτά.

Για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι το γάλα ,το βιταμ και την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει λείο το αφήνω να κρυώσει και μετά γλασαρω το κέικ αφού έχει κρυώσει και το κέικ.(tips:αν χωρίσετε τα αβγά τον κρόκο από το ασπράδι και το χτυπήσετε σε μαρέγκα και προσθέτετε τη μαρέγκα μετά τη φαρινα με απαλές κινήσεις βγαίνει το κεικ αφρός….πολύ αφράτο όμως,εγώ το έκανα έτσι).

Ανάμεικτο κέικ με γλάσο σοκολάτας για το πρωινό και το καφεδάκι μας

Η συνταγή είναι της Εύη Ρουσσοπούλου

Close