Ανάποδη κερασόπιτα με σοκολάτα χωρίς μίξερ

Συνταγή για ανάποδη κερασόπιτα με σοκολάτα και φρέσκα κεράσια χωρίς μίξερ με απλά υλικά. Δοκιμάστε αυτό το νοστιμότατο γλυκό ταψιού με κεράσια και σοκολάτα! Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Δείτε την εκτέλεση και παρακάτω βήμα βήμα!

Δείτε επίσης Pancake ταψιού με μήλο και σταφίδες έτοιμο σε 10 λεπτά

Ingredients

150 g raw sugar
Cherries
—————————————–
2 eggs
150 g butter
90 g cocoa powder
200 g water
125 g sugar
150 g orange juice
300 g all purpose flour
2 vanilla
20 g baking powder

Δείτε επίσης Σοκολατένιος κορμός από παντεσπάνι με σαντιγί και φρέσκα κεράσια

Ανάποδη κερασόπιτα με σοκολάτα χωρίς μίξερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την απλώνουμε να πάει παντού. Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα βάζουμε σε όλο τον πάτο της φόρμας.

Μόλις καλύψουμε όλο τον πάτο λαδώνουμε την φόρμα και την αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι,το νερό,το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, το κακάο,τις βανιλίνες,το αλεύρι Γ.ο.χ, το μπεικεν και τα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά πάνω από τα κεράσια και καλύπτουμε όλη την φόρμα με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε την φόρμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.

Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε. Αφού κρυώσει το κόβουμε και η σοκολατένια κερασόπιτα είναι έτοιμη πεντανόστιμη να την απολαύσουμε σκέτη ή με παγωτό. Μια φανταστική συνταγή για το καλοκαίρι..Καλή σας επιτυχία!!!

 

Close