Σοκολατένιος κορμός από παντεσπάνι με σαντιγί και φρέσκα κεράσια

Σοκολατένιος κορμός από παντεσπάνι σπιτικό, σαντιγί και φρέσκα κεράσια! Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό κορμό ψυγείου με κακάο και απλά υλικά! Δοκιμάστε αυτόν το σοκολατένιο κορμό για κέρασμα, ή και για όλη την οικογένεια!

Δείτε ακόμη Κορμός με κρέμα μπαβαρουάζ και μαρμελάδα φράουλα

Σοκολατένιος κορμός- Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί garni με το γάλα για πέντε λεπτά, μέχρι να κάνει “κορυφές “και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 25εκ.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για 4-5 λεπτά, να αφρατέψουν. Αφήνουμε το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπεϊκιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει. Τα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά και κυκλικά να ενσωματωθούν.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί,το στρώνουμε ομοιόμορφα με κουτάλι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για λίγο, το ξεκολλάμε προσεκτικά μην σπάσει και το τυλίγουμε κυκλικά με την λαδόκολλα ξανά, να πάρει το σχήμα και να κρυώσει.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεράσια.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι,το ανοίγουμε πάνω στην λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου βάζουμε το σιρόπι ταμποναριστά.
Αν το θέλετε πιο “ζουμερό ” και γλυκό, μπορείτε να βάλετε περισσότερο σιρόπι.

Απλώνουμε συμμετρικά την σαντιγί. Βάζουμε τα κομμένα κεράσια.
Αν θέλετε αντί για φρέσκα κεράσια, μπορείτε να βάλετε γλυκό κεράσι, αλλά αφού το έχετε στραγγίξει. Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε όπως επιθυμούμε.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά πριν το κόψουμε.
Το αποτέλεσμα πολύ απολαυστικό και πολύ δροσερό και ελαφρύ!

Σοκολατένιος κορμός Σοκολατένιος κορμός Σοκολατένιος κορμός Σοκολατένιος κορμός 5 Σοκολατένιος κορμός με άχνη Σοκολατένιος κορμός με άχνη κομμάτι Σοκολατένιος κορμός κομμάτι

Close