Ανατολίτικα τυροκούλουρα Άτσμα

Συστατικά Περίπου 600 γρ αλεύρι 200 ml γάλα 150 ml σπορέλαιο 8 γρ ξηρή μαγιά 2 αυγά 1 κουταλιά ζάχαρη Λίγο αλάτι Φέτα

Οδηγίες

  • Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
  • Τα ανοίγουμε σε φύλλα και χαράζουμε την μία πλευρά.
  • Στην άλλη πλευρά τοποθετούμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Δίνουμε σχήμα από κουλούρι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.