Συστατικά Περίπου 600 γρ αλεύρι 200 ml γάλα 150 ml σπορέλαιο 8 γρ ξηρή μαγιά 2 αυγά 1 κουταλιά ζάχαρη Λίγο αλάτι Φέτα
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
- Τα ανοίγουμε σε φύλλα και χαράζουμε την μία πλευρά.
- Στην άλλη πλευρά τοποθετούμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Δίνουμε σχήμα από κουλούρι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.