Αυτό είναι το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με έναν απίθανο συνδυασμό βανίλιας, σοκολάτας αλλά και με άρωμα λεμονιού. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ένα δίχρωμο κέικ, πολύ εντυπωσιακό αφού πρόκειται το γλυκό σας να έχει όχι δύο άλλα τρεις γεύσεις με το ξύσμα λεμονιού που προσθέτουμε. Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή για δίχρωμο κέικ σε βίντεο και δοκιμάστε το! Είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, να το απολαύσετε ως πρωινό ή να βάλετε στα παιδάκια σας σαν κολατσιό στο σχολείο. Απολαύστε το.

 

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το κακάο με το νερό να γίνουν σαν πάστα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ενσωματώνουμε τις βανίλιες και την σόδα.
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε την μισή ζύμη κακάο με το ξύσμα λεμονιού.
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 30×12 cm απλώνουμε το μείγμα κακάο.
Από πάνω του βάζουμε το μείγμα με άρωμα λεμόνι και από πάνω την ζύμη με άρωμα βανίλιας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Απίθανο αφράτο κέικ με τρεις γεύσεις!

Δείτε το εδώ το video της συνταγής

Close