Απολαυστικές Παστουρμαδόπιτες !

Παστουρμαδόπιτες ! μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε !

Εύκολες παστουρμαδόπιτες με έτοιμο φύλλο σφολιάτας και ακόμη 5 υλικά . Πεντανοστιμές και ιδανικές για μεζεδάκι . Για μπύρα. κρασί ή τσίπουρο .

Υλικά

-2 φύλλα σφολιάτας -13 φέτες κασέρι -13 φέτες ντομάτα -1 αυγό -7 λεπτές φέτες παστουρμά μακρόστενες

Δείτε ακόμα: Μια απίστευτη παστουρμαδόπιτα με 4 μόνο υλικά!

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Άπλωσε το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα και κόψε το σε 6 ή 7 ίσα παραλληλόγραμμα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις).

Σε κάθε κομμάτι βάλε στη σειρά:

1 φέτα παστουρμά

1 φέτα κασέρι

1 φέτα ντομάτα (Αν οι φέτες ντομάτας έχουν πολλά υγρά, σκούπισέ τες ελαφρώς με χαρτί κουζίνας για να μη βραχεί η σφολιάτα.)

Σκέπασε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κομμένο επίσης σε κομμάτια που να ταιριάζουν με τα κάτω φύλλα. Πίεσε καλά τις άκρες με πιρούνι για να “κλείσουν” σαν πιτάκια.

Χτύπα το αυγό και άλειψε την επιφάνεια κάθε πιτούλας για ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Ψήσε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν όμορφα.