Αργεντίνικο γλυκό Chocotorta με μπισκότα και γκανάζ σοκολάτας

H Chocotorta είναι ένα πραγματικά υπέροχο γλυκό που μας έρχεται από την Αργεντινή! Σοκολάτα, μπισκότα, τυρί κρέμα και υπέροχη κρέμα γάλακτος (dulce de leche) συνδυάζονται μοναδικά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Με επικάλυψη από γκανάζ σοκολάτας, αυτό το γλυκό ψυγείου μπορείτε να φτιάξετε σε γιορτές, για κέρασμα, και φυσικά για όλη την οικογένεια!

Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά, Χρόνος Μαγειρέματος 5 Λεπτά, Συνολικός Χρόνος 25 Λεπτά, Μερίδες 8

Υλικά

Για τη chocotorta θα χρειαστείτε
500 γρ. ‏τυρί κρέμα
500 γρ. ‏dulce de leche (συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος)
λίγο ‏σοκολατούχο γάλα
500 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα της επιλογής σας

Για τη γκανάζ θα χρειαστείτε

300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1 Χτυπήστε την καραμέλα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως (Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη συνταγή μας για υπέροχη σπιτική καραμέλα γάλακτος dulce de leche). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά καραμελωμένο ζαχαρούχο.

2 Βουτήξτε τα σοκολατένια μπισκότα στο σοκολατούχο γάλα και ετοιμάστε το 1ο στρώμα μπισκότων στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

3 Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των μπισκότων μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα.

4 Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

5 Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.

Για τη γκανάζ σοκολάτας

6 Βράζετε την κρέμα γάλακτος.

7 Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.

8 Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

9 Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Ύστερα είναι έτοιμο για απόλαυση!!

Αργεντίνικο γλυκό Chocotorta με μπισκότα και γκανάζ σοκολάτας

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα – βήμα στο παρακάτω βίντεο:

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Πηγή: www.foodmaniacs.gr

Close