Αρωματικό σιροπιαστό κέικ με μαχλέπι και κακουλέ

Συνταγή για αρωματικό σιροπιαστό κέικ με μαχλέπι και κακουλέ. Δείτε αυτήν τη λαχταριστή συνταγή για κέικ με σιρόπι, πορτοκάλι και λεμόνι με μείγμα από γιαούρτι και σιμιγδάλι, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Γίνεται αφράτο και μαλακό, ενώ μπορείτε να το τρώτε σε κάθε περίπτωση και όλες τις ώρες. Ιδανικό σιροπιαστό κέικ για γιορτές, κέρασμα αλλά και για όλη την οικογένεια.

Σιρόπι

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με τις κούπες πορτοκαλιού να βράσουν για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κέικ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος το σιμιγδάλι και το αλεύρι
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά σε βουτυρωμένο ταψί. Μόλις ψηθεί το χαράζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι (κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό)

 

Αρωματικό σιροπιαστό κέικ με μαχλέπι και κακουλέ

Συνταγή από κ.Βικη Αναματερου
‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Close