Λιβανέζικο μαχλέπι με μαστίχα και φιστίκια Αιγίνης

Συνταγή για πεντανόστιμο Λιβανέζικο μαχλέπι. Ένα γλυκάκι με κρέμα γάλακτος, ανθόνερο, μαστίχα και φιστίκια Αιγίνης που θα σας κλέψει την καρδιά.

Είναι ένα γλυκό με πολύ μικρο επίπεδο δυσκολίας ιδανικό και για αρχάριες. Ιδανικό για τις απογευματινές λιγούρες άλλα και σαν επιδόρπιο για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Η μαστίχα δίνει μια μοναδική γεύση στην αφράτη κρέμα, που μαζί με το μυρωδάτο ανθόνερο και την τραγανή υφή από τα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, συνθέτουν ένα υπέροχο γλυκό, που θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει!

Είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε, δεν θα μείνετε μόνο στην μια φορά!

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι τα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) ανακατεύοντας τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολάκι (αν μείνουν στο τηγάνι θα μαυρίσουν).

Μετά κρατάμε στην άκρη 1½ φλ. από το γάλα και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (πριν κοχλάσει) και προσθέτουμε το γάλα με το νισεστέ, την μαστίχα και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε το μείγμα στη φωτιά, συνεχώς, μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες του βρασμού και να δέσει σε κρέμα. Μόλις δέσει το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή μικρά ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κρατάμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να παγώσει, για 3 περίπου ώρες. Όταν θα σερβίρουμε το μαχλέπι, βάζουμε στην επιφάνειά του την καβουρδισμένη ψίχα από τα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά).

Λιβανέζικο μαχλέπι με μαστίχα και φιστίκια Αιγίνης

Λιβανέζικο μαχλέπι με μαστίχα και φιστίκια Αιγίνης

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Valentina Panayiotou

Close