Ατομικά γλυκά με σοκολατένιο παντεσπάνι, κρέμα τυριού και πασπαλισμένα με ινδοκάρυδο! Με αυτήν την εύκολη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα ατομικά γλυκά, σαν πάστες με ινδοκάρυδο, και να τις προσφέρετε σαν κέρασμα σε επίσημα τραπέζια, γιορτές, αλλά και για να τις απολαμβάνετε με την οικογένεια!
- αυγα 3
- ζαχαρη 100 γρ
- σπορέλαιο 100 γρ
- γάλα 100 γρ φρέσκο
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 150 γρ
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- ζάχαρη άχνη λίγη
- τυρί κρέμα 220 γρ
- κουβερτουρα ψιλοκομμένη
- ινδοκαρυδο κατά προτίμηση
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, το σπορέλαιο και τέλος κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν το κακάο και την βανίλια.
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί φουρνου και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 20 λεπτά. Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε δισκάκια.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί ρίχνουμε το τυρί κρέμα και εάν θέλουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Οπότε τοποθετούμε σε κάθε δισκάκι μείγμα κρέμας το ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και ρίχνουμε πάνω καρύδα τριμμένη και σε μερικά τρίβουμε από το παντεσπάνι που έμεινε κάνοντας το ψιχουλιαστό.
Εκτέλεση φωτογραφία από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του