Συνταγή για ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα. Σιροπιαστά ρολάκια με τραγανό φύλλο κρούστας και βελούδινη κρέμα βανίλιας για κέρασμα σε γιορτές αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας. Σούπερ τραγανά, με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού νεράντζι για κάθε περίσταση, καλύτερα και από ζαχαροπλαστείου.
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 ξυλάκι
- βανίλια 1
- λεμονι 1 φλούδα
- σιμιγδαλι 50 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 2
- βούτυρο γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό
Υλικά
- φυλλο κρουστας 7
- βουτυρο 1 κούπα του τσαγιού περίπου
Για το φύλλο
- σιρόπι 2 φλιτζάνια από γλυκό του κουταλιού νεράντζι
Για το σιρόπι
Δείτε ακόμα Πανεύκολα ρολάκια σοκολάτας με 5 υλικά
Στις γιορτές του σπιτιού μας, στις υπογλυκαιμίες μας, όταν έρχεται ένας καλεσμένος και θέλουμε μαζί με τον καφέ να τον τρατάρουμε και από κάτι ένα γλυκάκι χρειάζεται. Σήμερα σας έχουμε ένα μοναδικό γλυκό για κέρασμα. Ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα, τραγανά και μελωμένα που θα γίνουν ανάρπαστα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα:
Εκτέλεση για τα ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την κρέμα. Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα. Αφαιρούμε από το συνολικό γάλα στη κατσαρόλα 1 κούπα γάλα και την αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο γάλα της κατσαρόλας την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο.
Επίσης προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, την βανίλια και την φλούδα λεμονιού. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι βροχηδόν. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη κούπα με το γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις η κρέμα πήξει απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το βούτυρο γάλακτος. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη, προσέχοντας να ακουμπάει η μεμβράνη την κρέμα, για να μην κάνει πέτσα η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Τρίγωνα Πανοραματος – απόλυτο γλυκό!
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας. Τα βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε το καθένα στη μέση. Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας κρέμα, η οποία κρέμα είναι ρευστή, χωρίς το κουτάλι να είναι βουνό κάθε φορά.
Ρολάρουμε και βουτυρώνουμε και από πάνω. Έπειτα ψεκάζουμε τα ρολάκια με νερό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Σιροπιάζουμε με το παγωμένο σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, τα καυτά ρολάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες