Συνταγή για ατομικές σοκολατίνες σε μπολάκια για κέρασμα, με αφράτο σπιτικό παντεσπάνι σοκολάτας και βελούδινη κρέμα σοκολάτας. Το ιδανικό γλυκάκι για τις γιορτές του σπιτιού μας, για μπουφέδες, για το γλυκό της Κυριακής, ακόμη και για δώρο.
- αυγα 5
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 1
- κακαο 30 γραμμάρια
Για το παντεσπάνι
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 1
- γάλα εβαπορέ 1 σφηνάκι περίπου
Για το γλάσο
Πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία σοκολατίνα; Σίγουρα κανείς. Ειδικά όταν οι σοκολατίνες έχουν τόσο βελούδινη κρέμα, σαν αυτή που φτιάχνουμε για τα προφιτερόλ. Σήμερα λοιπόν θα δούμε ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια για κέρασμα, που είναι τόσο νόστιμες και πετυχημένες, που όλοι θα τις περάσουν για αγοραστές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια:
Εχτές έφτιαξα ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολακια αυτή τη φορά. Αγαπημένη μου συνταγή που έχω βάλει πολλές φορές, απλά άλλες φορές το έκανα σε πυρέξ και άλλοτε τούρτα . Παρακάτω βάζω και το λινκ να δείτε και το άλλο ποστ πως βγαίνει σε πυρέξ (ταψάκι) https://www.facebook.com/share/p/wc9mwDsMbLdRjQz9/
Εκτέλεση για τις ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Για το παντεσπάνι. χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο κακάο, το κορν φλάουρ και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Ατομικές πάστες με mirror glaze
Για το γλάσο βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το γάλα εβαπορέ, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μην καεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ μέχρι να γίνει ρευστή και να μην κολλάει στον πάτο. Το γλάσο δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε πολύ πηχτό, για να κάτσει πάνω στην τούρτα.
Εκτέλεση για την συναρμολόγηση για τις ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια
Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα το παντεσπάνι και το μοιράζουμε στον πάτο των μπολ. Σιροπιάζουμε με ένα πινέλο το παντεσπάνι. Από πάνω βάζουμε την κρέμα ζέστη όπως είναι και μετά βάζουμε και το γλάσο σοκολάτας.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και βάζουμε τρούφα και κερασάκι από γλυκό του κουταλιού. Μετά τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Tips για τις ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια
Βγαίνουν περίπου 13-14 μπολάκια. Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή σε πυρέξ για οικογενειακό γλυκό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα