πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ

Υλικά:

Για την κρέμα σαντιγί:

Για το σιρόπι:

Για την γκανάζ σοκολάτας:

Συνταγή για πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ και δεμένη γκανάζ σοκολάτας από τον Γιώργο Ζώλη με όλα τα μυστικά τους.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι νόστιμης σοκολατίνας. Αν λοιπόν έχετε γιορτή ή γενέθλια στα κοντά, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας αυτές τις νόστιμες σοκολασμένες πάστες.

Ατομικές πάστες με mirror glaze

Πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ για να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο, αλλά και συνταγή για παντεσπάνι στο βίντεο, έτσι ώστε να καλύψουμε όλα τα γούστα. Δοκιμάστε ‘τες και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ:

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Recipe ingredients

Cream

200g cream 35% fat 300g couverture 800g cream 35% fat 80 powdered sugar 2 vanilla

Syrup

250g of sugar 250g of water 20g of brandy or 2 vanillas

Bake at 180 resistances for 15-20 minutes in a preheated oven Pan 25×35

Chocolate ganache

200g cream 35% fat 300g milk couverture

Μερίδες 24 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά Θερμίδες 415 kcal Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά Συνολικός χρόνος 1 ώρα

Εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στη κατσαρόλα. Όταν η κρέμα έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και 2 βανιλίνες.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε σαντιγί. Σταδιακά ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτας μέσα στη σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με κυκλικές κινήσεις. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.

Δούκισσα σοκολατίνα

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε στη φωτιά για ένα λεπτό ακριβώς.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά η κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα.

Σοκολατίνα καρδιά

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μόλις παγώσει καλά και η γκανάζ σερβίρουμε.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Tips για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ

Στο βίντεο υπάρχει η συνταγή για σοκολατίνες πάστες του Γιώργου Ζώλη αλλά με παντεσπάνι. Μπορείτε να δοκιμάσετε όποια βάση από τις δύο θέλετε. Η κρέμα και η γκανάζ είναι ίδιες και στις δύο παραλλαγές. Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε μπράντι.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr