Υλικά:
- σαβαγιάρ 2-3 συσκευασίες
Για την κρέμα σαντιγί:
- κρεμα γαλακτος 1.000 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 80 γραμμάρια
- βανίλια 2
Για το σιρόπι:
Για την γκανάζ σοκολάτας:
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Συνταγή για πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ και δεμένη γκανάζ σοκολάτας από τον Γιώργο Ζώλη με όλα τα μυστικά τους.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι νόστιμης σοκολατίνας. Αν λοιπόν έχετε γιορτή ή γενέθλια στα κοντά, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας αυτές τις νόστιμες σοκολασμένες πάστες.
Ατομικές πάστες με mirror glaze
Πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ για να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο, αλλά και συνταγή για παντεσπάνι στο βίντεο, έτσι ώστε να καλύψουμε όλα τα γούστα. Δοκιμάστε ‘τες και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ:
Recipe ingredients
Cream
200g cream 35% fat 300g couverture 800g cream 35% fat 80 powdered sugar 2 vanilla
Syrup
250g of sugar 250g of water 20g of brandy or 2 vanillas
Bake at 180 resistances for 15-20 minutes in a preheated oven Pan 25×35
Chocolate ganache
200g cream 35% fat 300g milk couverture
Μερίδες 24 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά Θερμίδες 415 kcal Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στη κατσαρόλα. Όταν η κρέμα έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και 2 βανιλίνες.

Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε σαντιγί. Σταδιακά ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτας μέσα στη σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με κυκλικές κινήσεις. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.
Δούκισσα σοκολατίνα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε στη φωτιά για ένα λεπτό ακριβώς.

Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά η κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα.
Σοκολατίνα καρδιά
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μόλις παγώσει καλά και η γκανάζ σερβίρουμε.

Tips για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ
Στο βίντεο υπάρχει η συνταγή για σοκολατίνες πάστες του Γιώργου Ζώλη αλλά με παντεσπάνι. Μπορείτε να δοκιμάσετε όποια βάση από τις δύο θέλετε. Η κρέμα και η γκανάζ είναι ίδιες και στις δύο παραλλαγές. Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε μπράντι.

Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
