ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα
2 κουτιά σαντιγύ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1/4 αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
λίγο λικέρ ( ότι θέλουμε)
2 κουβερτούρες
λίγο λεμόνι
2 βανίλιες
4-5 σοκοφρέτες
λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε λίγο τ΄ αμύγδαλα , τα ξεφλουδίζουμε και τα χοντροκόβουμε στη συνέχεια τα καβουρντίζουμε λίγο με λίγο βούτυρο και τ΄ αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σ΄ ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγύ καλά μέχρι να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα λίγο. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το λικέρ και το χυμό απο ένα λεμόνι. Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σ΄ ένα πυρέξ σαν βάση, από πάνω στρώνουμε λίγη από την σαντιγύ εν συνεχεία λίγα αμύγδαλα, λίγη σοκοφρέτα, που έχουμε σπάσει με τα χέρια,και τέλος λίγη απο την κουβερτούρα , που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί . Το ίδιο συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά!!!!!
πηγη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες