Black beast : Γλυκό σοκολάτας με γκανάζ χωρίς γλουτένη

Black beast : Γλυκό σοκολάτας με γκανάζ χωρίς γλουτένη. Μια συνταγή για ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς αλεύρι με γέμιση σοκολάτας και  γκανάζ .Το γλυκό αυτό είναι κόλαση και εύκολο στη παρασκευή του.

Υλικά συνταγής για Γλυκό σοκολάτας με γκανάζ χωρίς γλουτένη 

1 φλ. τσαγιού νερό
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
9 κουταλιές σούπας  βούτυρο
4 κουβερτούρες των 125 γρ.
6 μεγάλα αβγά

Για τη genache: 

1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
225 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Δείτε ακόμη Σοκολατάκια πραλίνας με 3 υλικά

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι 25 εκ. περίπου, τοποθετείτε μέσα ένα αλουμινόχαρτο το οποίο στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα. Το βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί βάζετε μέσα νερό μέχρι τη μέση και το βάζετε στο φούρν0.
Σε ένα κατασολάκι βράζετε το 1 φλ. τσ. νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, 4-5′ περίπου από την ώρα που θα έλθει σε σημείο βρασμού.

Λιώνετε το βούτυρο σε  μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο με τη σοκολάτα προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και το αφήνετε να κρυώνει.
Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγογδάρτη και μόλις το μείγμα σοκολάτας κρυώσει ελαφρά, προσθέτετε τα αβγά και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ήδη έχετε τοποθετήσει το αλουμινόχαρτο και το βάζετε μέσα στο μεγάλο ταψί με το νερό.

Το νερό πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση των τοιχωμάτων του ταψιού με το μείγμα. Αν δεν φτάνει, προσθέστε ζεστό νερό. Ψήστε για 50΄αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το  να κρυώσει.

Για την ganache στο black beast:

Βάζετε τη κρέμα γάλακτος  να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά προσθέστε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύστε το γλυκό σας. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε !

* Για περισσότερη στρώση ganache διπλασιάστε τη ποσότητα των υλικών.

 

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close