Σε γενεθλια,γιορτες πάντα μια πιτα θα υπαρχει!Γιατι λοιπών να μη τις στολισουμε και αυτες ανάλογα?
Δειτε συνταγες για 10 διαφορετικες πιτες,αποκλειστικα για παιδια!(ε,καλα ενα κομματακι θα φάμε και εμεις!)
Κρεατόπιτα Τρίλιζα
Υλικά:
φρέσκια ζύμη σφολιάτα
1 κιλό κιμά
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1/2 λίτρο γάλα
πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού γλυκό τραχανά
1/2 λίτρο νερό
αλάτι
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Κόψτε τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, ρίξτε και τον κιμά και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Προσθέστε το γάλα, το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Απλώστε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, προσθέστε τη γέμιση και απλώστε και το πάνω φύλλο. Από το φύλλο φροντίστε να κρατήσετε 4 λωρίδες που θα σχηματίσουν την τρίλιζα. Με τυρί και ζαμπόν φτιάξτε τα σύμβολα Ο και Χ της τρίλιζας.
Πηγή: paidikoparty.gr
Πρωτότυπα λουκανικοπιτάκια
Υλικά:
Φρέσκια σφολιάτα
παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου
λουκάνικα
τυρί του τόστ
κάππαρη
μουστάρδα
κέτσαπΕκτέλεση:
Κόψτε τη φρέσκια σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα περίπου 15cm X 15 cm. Τοποθετείστε στο πάνω μέρος της σφολιάτας το τυρί και πάνω του τα κομμάτια από το λουκάνικο που έχετε κόψει στη μέση. Διπλώστε πάνω τους το επάνω μέρος της σφολιάτας και ενώστε τα πλαϊνά κάνοντας σχέδιο με το πιρούνι. Ψήστε για 20 λεπτά στους 180. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο σχηματίστε τα πρόσωπα με την κάππαρη, τη μουστάρδα και την κέτσαπ. Δοκιμάστε τα «κρεβατάκια» με κοτόπουλο και προσθέστε το ζαμπόν πάνω από το τυρί.
Φρέσκια σφολιάτα
παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου
λουκάνικα
τυρί του τόστ
κάππαρη
μουστάρδα
κέτσαπΕκτέλεση:
Κόψτε τη φρέσκια σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα περίπου 15cm X 15 cm. Τοποθετείστε στο πάνω μέρος της σφολιάτας το τυρί και πάνω του τα κομμάτια από το λουκάνικο που έχετε κόψει στη μέση. Διπλώστε πάνω τους το επάνω μέρος της σφολιάτας και ενώστε τα πλαϊνά κάνοντας σχέδιο με το πιρούνι. Ψήστε για 20 λεπτά στους 180. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο σχηματίστε τα πρόσωπα με την κάππαρη, τη μουστάρδα και την κέτσαπ. Δοκιμάστε τα «κρεβατάκια» με κοτόπουλο και προσθέστε το ζαμπόν πάνω από το τυρί.
Σπανακοπιτακια με φυλλο κρουστας σε θηκες cupcake
Πίτα σε Σχήμα Ρολόι
Υλικά συνταγής:
1 κουτί σφολιάτα 850γρ
400γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
300γρ. τυρί γραβιέρα και 300γρ. ζαμπόν
3/4 λίτρου γάλα
2 αβγά
1 αγγούρι
Συνταγή:
Σε ένα μπολ ρίξτε τα τυριά, το ζαμπόν, το γάλα και τα αβγά και ετοιμάστε τη γέμιση. Αλείψτε ένα στρογγυλό ταψί με λάδι και ξετυλίξτε τα φύλλα σφολιάτας. Στρώστε το ένα φύλλο στο ταψί και απλώστε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάστε με το άλλο φύλλο. Αλείψτε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ή γάλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε γύρω – γύρω στο ταψί τριμμένο τυρί γκούντα. Κόψτε τους αριθμούς 12, 3, 6, 9 από ζαμπόν ή παριζάκι με τα αντίστοιχα κουπάτ, για δείκτες βάλτε αγγούρι και η πίτα ρολόι είναι έτοιμη.
Εύκολη Συνταγή για Τυρόπιτα
Υλικά συνταγής:
Φύλλο κρούστας για πίτες 500γρ,
300 γρ. ανθότυρο,
300 γρ. γραβιέρα (αλμυρή),
300 γρ. ένταμ,
3/4 λίτρου γάλα,
2 αβγά, αλάτι,
πιπέρι, πράσο,
αγγούρι,
ροδέλες από ελιές,
Καλαμπόκι
Συνταγή:
Λιώστε σε μια λεκανίτσα τα τυριά. Στρώστε σε ένα ταψί ή πυρέξ 4 στρώσεις φύλλο (λαδώνοντας τα ενδιάμεσα), ρίξτε τη μισή γέμιση τυριών προσθέτοντας αλατοπίπερο και ξαναβάλτε 2 στρώσεις φύλλο και στη συνέχεια την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάστε με άλλες 4 στρώσεις φύλλο κρούστας. Τεμαχίστε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια και χτυπήστε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και στη συνέχεια ρίξτε τα στην πίτα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Μόλις ψηθεί η πίτα αφήστε να κρυώσει και μεταμορφώστε κάθε της κομμάτι σε σκυλάκι βάζοντας αγγούρι για αυτιά, ροδέλες ελιάς για μάτια και για μύτη.
Πίτα Λαχανικών Σαλιγκάρι
Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
Για τη Γέμιση:
2 μέτριες πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη,
4 κολοκυθάκια, 3 καρότα, 2 μελιτζάνες,
3 πιπεριές χρωματιστές, ½ κιλό μανιτάρια,
250γρ κίτρινο τυρί, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι,
1 κούπα ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων,
½ κούπα για το σοτάρισμα των λαχανικών.
Για το στόλισμα:
ντοματίνια, πράσινη πιπεριά, καρότο,
πάστα ελιάς, φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε τα κολοκυθάκια, αφού τα τρίψουμε, και τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τις στύβουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ½ κούπα ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τα προσθέτουμε στα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τo τυρί, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φύλλα δύο – δύο τα λαδώνουμε και προσθέτουμε γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα σαν ρολό, και τοποθετούμε ένα – ένα ρολό στο ταψί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα σαλιγκάρι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όσες φορές θέλουμε. Αλείφουμε τα φύλλα από πάνω με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε πάστα ελιάς για μάτια, φρέσκο κρεμμυδάκι για κεραίες, στολίζουμε το πιάτο με πιπεριά και καρότο σε διάφορα σχέδια και η πίτα λαχανικών σαλιγκάρι είναι έτοιμη
Πιτσάκια μουμιας
Τυρόπιτα ζωάκι
Ζαμπονοτυρόπιτα φάκελος
Υλικά Συνταγής
Φρέσκια σφολιάτα, ζαμπόν, αλεύρι, γάλα, βούτυρο
φρέσκο κρεμμυδάκι (για ντεκόρ), μαλακό τυρί
Εκτέλεση Συνταγής
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα.
Τρίβουμε το τυρί και κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη φρέσκια σφολιάτα, τοποθετούμε στο κέντρο τη γέμιση και διπλώνουμε. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Στολίζουμε με τις λωρίδες του φρέσκου κρεμμυδιού.
πηγηhttps://kidsfun.gr/
Πίτα γατούλα με πουρέ και κιμά
YΛΙΚΑ:(για 2 μεγάλους και 2 παιδιά)
Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή προτίμησής σας)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε κυβάκια
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ ή 1 κουτί αποφλ. ντοματάκια
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Για τον πουρέ:
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
1 φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί
αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
1 μικρή ντοματούλα για μύτη
1 καρότο για αυτιά, μάτια και στόμα
1 κολοκυθάκι για μάτια και μουστάκια της γάτας
EKTEΛΕΣΗ:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Τον καβουρντίζουμε αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τα κυβάκια καρότου, το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι-προσοχήστο πιπέρι, αφού θα φάνε και τα παιδιά! Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Χτυπάμε στο μπώλ του μίξερ τις πατάτες -βρασμένες και ζεστές, γιατί αν κρυώσουν κάνουν σβωλαράκια- και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Χτυπάμε να γίνουν μια ενιαία μάζα. Στο τέλος προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο και το τριμμένο τυρί.
Σε ένα στρογγυλό πυρεξάκι, ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω απλώνουμε με μια σπάτουλα τον πουρέ. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 6-8′ ώστε να ροδίσει λίγο ο πουρές.
Αν έχουμε κέφι και όρεξη να εντυπωσιάσουμε τα παιδιά, γαρνίρουμε με τα λαχανικά, βάζοντας τη ντοματούλα στο κέντρο για μύτη, δυό τριγωνικά κομμένα κομμάτια καρότο για αυτάκια, δυό φέτες κολοκυθάκι για μάτια, δυό βουλίτσες καρότο για την “κόρη” του ματιού, 3 λωρίδες κολοκυθάκι δεξιά και 3 αριστερά της ντοματούλας για μουστάκια!
Έτοιμο για παρουσίαση στους μικρούς gourmeδες. Σίγουρα θα τούς αρέσει!
https://greekcook.gr/
Σπιτική Πίτα με Πιπεριές και Τυρί.
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο 850γρ χωριάτικη ζύμη με ελαιόλαδο, 1/2 κιλό τυρί φέτα, κίτρινο τυρί τριμμένο, 3 αυγά, 2 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. γάλα, λίγο πιπέρι, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί και πράσινη πιπεριά
Συνταγή:
Ξεπαγώστε καλά τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίξτε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και το πιπέρι, ανακατέψτε και φτιάξτε τη γέμιση. Αλείψτε ένα στρογγυλό ταψί με λάδι και στρώστε όλα τα φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Τα φύλλα φροντίστε να τα βάλετε σταυρωτά για να καλύπτουν και τα πλάγια του ταψιού και να εξέχουν. Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση και τυλίξτε τα φύλλα που εξέχουν στριφτά προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από το ταψί. Η πίτα μένει ανοιχτή από πάνω.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 50 λεπτά. Για τη διακόσμηση κόψτε πιπεριές σε διάφορα χρώματα και δημιουργήστε στο κέντρο της Τυρόπιτα ένα λουλούδι!
Τραγανή Μηλόπιτα
Υλικά συνταγής:
Φρέσκια ζύμη σφολιάτας
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2/3 φλιτζανιού καρυδόψιχα
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 αυγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής:
Στρώστε το ένα φύλλο ζύμης σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ. Σοτάρετε για 3 λεπτά τα κομμένα σε κυβάκια μήλα στο βούτυρο ρίχνοντας μια κουταλιά ζάχαρη και μια μέχρι να «μαραθούνε». Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και απλώστε το μείγμα στο ταψάκι. Με κουπ-πατ κόψτε από το δεύτερο φύλλο τα αστεράκια (ή άλλο σχέδιο που έχουμε) και στρώστε το φύλλο πάνω στο μείγμα. Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με το αυγό και ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180ο. Όταν βγάλετε την πίτα από το φούρνο, βάλτε στα αστεράκια μια λεπτή στρώση μαρμελάδας.
Συνταγή για Κοτόπιτα
Υλικά Συνταγής:
1 κουτί φύλλο κρούστας. Για τη Γέμιση:1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο, 250 γρ. κίτρινο τυρί, 250 γρ μανιτάρια φρέσκα, 3 χρωματιστές πιπεριές, 200γρ. καλαμπόκι, 1 κρεμμύδι, λάδι, 1 ποτήρι γάλα φρέσκο.
Για το στόλισμα: αγγούρι, καρότο, ελιές, χρωματιστές πιπεριές.
Συνταγή:
Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι για να βράσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Όταν βράσει το κοτόπουλο το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι με το κρεμμύδι τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι γάλα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σ” ένα ταψί ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και το απλώνουμε. Παίρνουμε τρία φύλλα, τα κόβουμε κάθετα στη μέση και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε σετ 3 φύλλων. Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και αρχίζουμε να διπλώνουμε διαγώνια το φύλλο μια αριστερά, μια δεξιά για να δημιουργηθεί τρίγωνο.
Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούνε βάζουμε τις πίτες σε ένα πιάτο.
Ανάμεσά τους βάζουμε μια λωρίδα από αγγούρι για κεραίες βάζουμε πιπεριές και καρότο, στολίζουμε με ελιές και αγγούρι και η πεταλούδα μας είναι έτοιμη.
https://gia-mamades.gr/
Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με φύλλα
Υλικά:
Για τη σοκολατόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας (450g)
2 αυγά, μεγάλα
1¼ κούπας καστανή ζάχαρη (250g)
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι (200g)
¾ κούπας γάλα (180ml)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 βανίλια
1 κούπα σπορέλαιο (240ml)
200g κουβερτούρα
150g καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό (240ml)
1 κούπα σκούρα καστανή, μαλακή ζάχαρη (230g)
¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (130g)
1 γεμάτη κ.σ. κακάο (10g)
Εκτέλεση:
1. Αφήνουμε τα φύλλα εκτός ψυγείου για να ξεπαγώσουν και στη συνέχεια τα απλώνουμε ένα-ένα σε μια μεγάλη επιφάνεια (είναι σημαντικό να ξεκολλήσουμε τα φύλλα όσο είναι νωπά, γιατί διαφορετικά καθώς στεγνώνουν θα κολλήσουν μεταξύ τους). Τα αφήνουμε να σταθούν για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά και να θρυμματίζονται με ευκολία. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να στεγνώσουμε τα φύλλα λίγα-λίγα στο φούρνο, προσέχοντας να ξεραθούν χωρίς να ροδίσουν.
2. Αφού έχουν στεγνώσει τα φύλλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο 28cm ή ένα ορθογώνιο με διαστάσεις 23x33cm (στη δεύτερη περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε το χρόνο ψησίματος).
3. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνοντας σε πλήρη ισχύ για 1 λεπτό. Περιμένουμε λίγο για να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν δεν έχει λιώσει εντελώς, ζεσταίνουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα ακόμη και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού λίγο-λίγο στο μπολ με τα αυγά ενώ ανακατεύουμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
5. Θρυμματίζουμε τα φύλλα ένα-ένα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και τα προσθέτουμε λίγα-λίγα στο παραπάνω μείγμα ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή καλύτερα με το γάντζο του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά για να υγρανθούν ομοιόμορφα και να μη δημιουργηθούν μάζες κολλημένων φύλλων μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 50 με 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμη.
7. Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει τα δύο είδη ζάχαρης και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
8. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολατόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει, πριν σερβίρουμε.
https://kouzinista.wordpress.com/
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες