Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα

Φτιάχνουμε λοιπόν για εσάς νόστιμα πιτάκια με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα, έναν ασυνήθιστο συνδυασμό γεύσεων που δίνει ένα φοβερό γευστικό αποτέλεσμα.

 

φτιάξτε αυτές τις λιχουδιές και απολαύστε τες με τους αγαπημένους σας!
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε 1 κουπ – πατ σε σχήμα καρδιάς
Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα

 

Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα
Αρχικά ξεχωρίζουμε τα δυο φύλλα κρούστας και ανοίγουμε το κάθε ένα με τον πλάστη

 

Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα
Με ένα κουπ – πατ σε σχήμα καρδιάς, κάνουμε σχήματα πάνω στο φύλλο

 

Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα

 

φαιρούμε το περιττό φύλλο γύρω από τα σχήματα και το κρατάμε σε μια άκρη.
Ό,τι μείνει από τη σφολιάτα, το ενώνουμε σε μια μπάλα, το ανοίγουμε με τον πλάστη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με πριν

 

Τοποθετούμε τις καρδιές στο ταψί και με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε. Βάζουμε μια κουταλιά πραλίνα φουντουκιού και μια μικρότερη κουταλιά μαρμελάδα

 

Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα

 

Με ένα πινέλο βρέχουμε τις άκρες της κάθε καρδιάς για να κολλήσουμε από πάνω το ‘καπάκι’ της, δηλαδή μια ίδια καρδιά

 

Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα
Αφού κλείσουμε τις καρδιές, με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες τους, για να μην ανοίξουν και χυθεί το μείγμα στο ψήσιμο
Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη
Πιτάκια με μερέντα και μαρμελάδα
Tips
Μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση και να βάλετε εναλλακτικά φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα ή από τα υλικά που σας έχουμε δώσει, να βάλετε μόνο το ένα ή μόνο το άλλο
Απο το καταπληκτικο blog Bake me Softly .Πατηστε στον ενεργο συνδεσμο και μπειτε να δειτε τις λαχταριστες συνταγες που εχουν τα κοριτσια η Δωρα και η Μαριεττα!

Close