Διατηρήστε τα φρέσκα μυρωδικά του καλοκαιριού

Νομίζω πως αρκετοί από εμάς έχουμε στο σπίτι έστω και ένα μικρό γλαστράκι με κάποιο φρέσκο μυρωδικό, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη ή δυόσμο. Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε, αλλά εγώ λέω πάντα πως, πριν εμφανίσουν τα πρώτα σημάδια φθοράς  καλό είναι να τα αξιοποιήσω εγκαίρως σε φαγητά ή σάλτσες. Αυτό, τελικά, δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα λίγο πριν μαραθούν να προσπαθώ να σώσω ότι μπορώ. Φέτος έκανα δυο-τρεις δοκιμές και έχω δύο προτάσεις.

Κάντε πέστο και διατηρήστε το στην κατάψυξη

Αυτό πηγαίνει περισσότερο για το βασιλικό και το δυόσμο. Φτιάξτε ένα απλό πέστο με το μυρωδικό σας, ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, λίγο ξύδι και ελάχιστο αλάτι. Χρησιμοποιήστε φορμάκια για μάφιν, φορμάκια σιλικόνης, παγοκύστες, ότι σκεύος έχετε διαθέσιμο και σε οποιοδήποτε σχήμα. Γεμίστε το με το πέστο και βάλτε το στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν, ξεφορμάρετε τα παγάκια από πέστο και τοποθετήστε τα όλα μαζί σε μια σακούλα φαγητού στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τα σε σάλτσες και φαγητά οποτεδήποτε θελήσετε.

Παγώστε τα μυρωδικά σας μέσα σε ελαιόλαδο

Διαλέξτε τα φυλλαράκια του μυρωδικού σας και γεμίστε με αυτά τις θήκες που θα χρησιμοποιήσετε. Καλύψτε με ελαιόλαδο και βάλτε τις στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν, ξεφορμάρετε και αποθηκεύστε σε μια σακούλα φαγητού. Κινηθείτε γρήγορα, τα παγάκια το ελαιόλαδου ξεπαγώνουν κατευθείαν.
Μαζί με το σημερινό tip σκέφτηκα να σας δώσω και κάποια αγαπημένα μου links από το διαδίκτυο για το ξεκίνημα της εβδομάδας σας!
πηγή:cosmos.gr

Close