Τα θέλεις όλα στο ντουλάπι φρέσκα; Υπάρχει τρόπος!
 

Ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, καφές, αλεύρι… Το ντουλάπι στην κουζίνα της μαμας κρύβει συνήθως πολλά μυστικά, και ιδίως τρόφιμα, ανοιγμένα αλλά και σε απείραχτες συσκευασίες. Αυτά πρέπει να περάσουν από ένα τεστ φρεσκάδας, γιατί μπορεί να είναι ακατάλληλα προς κατανάλωση. Μάθε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για να ελέγχεις το αν είναι πολυκαιρισμένα, καθώς και μικρά μυστικά για το πώς θα τα διατηρείς φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Τα θέλεις όλα στο ντουλάπι φρέσκα; Υπάρχει τρόπος!


Ζυμαρικά
Φρόντιζε να μην τα αποθηκεύεις σε μέρος με υγρασία, καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτήν. Αν, όταν προσπαθείς να τα σπάσεις, λυγίζουν και δε σπάνε αμέσως, είναι μαλακά αντί για τραγανά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξεις.

Ρύζι
Για να διατηρηθεί σωστά το ρύζι, βγάλ’ το από την πλαστική συσκευασία και τοποθέτησέ το σε πάνινο σακουλάκι για να «αναπνέει». Ρίξε μέσα και μια μικρή χούφτα πιπέρι σε κόκκους που θα διώξουν τα ανεπιθύμητα ζωύφια.

Όσπρια
Για να καταλάβεις αν τα όσπρια είναι πολυκαιρισμένα, δοκίμασε να τα δαγκώσεις: αν η σάρκα τους σπάει σαν καραμέλα, πέταξέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη. Γενικά, πρέπει να διατηρούνται σε πάνινες συσκευασίες, σε ξηρό μέρος και όχι για περισσότερο από 6 μήνες.
Καφές
Για να μη χάσει τη γεύση και το άρωμά του, ο συσκευασμένος καφές καλό είναι να φυλάσσεται στο ψυγείο. Από τη στιγμή που θα τον ανοίξεις, να αδειάσεις τον υπόλοιπο σε κεραμικό ή αεροστεγές σκεύος, να το φυλάς σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και να τον καταναλώσεις μέσα σε 2 εβδομάδες.
Αλεύρι
Το πρόβλημα με το αλεύρι είναι ότι μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους μικρά ζουζούνια. Για να εξαφανίσεις κάθε τέτοια πιθανότητα, βάλε το αλεύρι στο ψυγείο.
Μην κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος
Στην προσπάθεια μας να τακτοποιούμε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ όσο πιο γρήγορα γίνεται κάνουμε το λάθος να βάζουμε τις νέες προμήθειες πάνω σε αυτές που μας έχουν μείνει. Έτσι, το χέρι μας θα πάρει πρώτα τα πιο φρέσκα προϊόντα και τα παλιά θα παραμείνουν. Αφιέρωσε λίγα λεπτά ακόμα στην σωστή τακτοποίηση των αγορών σου για να υπάρχει τάξη στο πως καταναλώνεις.
πηγή:helloladies.gr

Close