Δεν έχουν άδικο τα παιδιά που αφήνουν στην άκρη ένα σάντουιτς από άνοστο ψωμί, άγευστο “τυρί του τοστ” και ένα αμφίβολης ποιότητας αλλαντικό σε φέτες.
Θα διαλέξουμε νόστιμα ψωμάκια για σάντουιτς, κατά προτίμηση φρέσκα, από φούρνο. Θα προτιμήσουμε γραβιέρα ή κασέρι ή ένα επώνυμο γκούντα, που είναι νοστιμότερα από τα κοινά τυριά για τοστ σε φέτες. Θα βάλουμε στο σάντουιτς κανονικό ζαμπόν (δηλαδή από μπούτι ) ή γαλοπούλα ή σαλάμι και θα αποφύγουμε τα παρασκευάσματα αλλαντικών με τα περίεργα ονόματα. Ναι, θα κοστίσει κάτι παραπάνω -λιγότερο πάντως από το σάντουιτς της καντίνας-, αλλά δεν θα γυρίσει πίσω ζουλιγμένο στην τσάντα. Κι επιπλέον, θα συνηθίσει το παιδί στις σωστές γεύσεις, κάτι καθόλου αμελητέο…
Σάντουιτς με τονοσαλάτα
Υλικά
ψωμάκια για σάντουιτς στρογγυλά ή φέτες από ψωμί μπόμπας, τόνος, μαγιονέζα, μαρούλι, κρεμμύδι (προαιρετικά), ντομάτα, αλάτι, πιπέρι.
Παρασκευή
Στραγγίζουμε τον τόνο πολύ καλά και τον τεμαχίζουμε. Τον ανακατεύουμε με μαγιονέζα, λίγο λεμόνι, ψιλοκομμένη καρδιά μαρουλιού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι (το αποφεύγουμε αν πρόκειται για σνακ σχολείου ή γραφείου), αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε ανάλογη ποσότητα σε κάθε σάντουιτς και δύο φέτες ντομάτας, χωρίς σπόρους και υγρά. Κλείνουμε το σάντουιτς και το τυλίγουμε καλά σε αλουμινόχαρτο.
Πίτες τορτίγιας (wraps) – σάντουιτς
με καπνιστό σολομό
Απλώνουμε στην πίτα μια φέτα καπνιστό σολομό στο ίδιο μέγεθος. Ραντίζουμε με σταγόνες λεμονιού και αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα. Τοποθετούμε επάνω δύο λεπτές φέτες αγγουριού, κομμένες κατά μήκος, και τυλίγουμε σφιχτά. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο κατά τα 2/3 και κόβουμε το επάνω μέρος λοξό.
Χρειαζόμαστε wraps μεσαίου μεγέθους
με ζαμπόν και τυρί
Απλώνουμε στην πιτούλα μια φέτα ζαμπόν, αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα, ακουμπάμε επάνω τρυφερό φύλλο μαρουλιού, στεγνό, και μία φέτα τυρί μαλακό (γκούντα ή κασέρι). Γυρίζουμε την πίτα σε ρολό σφιχτό και την τυλίγουμε κατά τα 2/3 με αλουμινόχαρτο, για να τη συγκρατεί.
με ομελέτα με μπέικον
Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να αφήσει το λίπος του και να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε ένα αβγό χτυπημένο, με λίγο αλάτι. Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια φέτας. Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί κι από την άλλη. Μόλις κρυώσει, την απλώνουμε σε μια πιτούλα, κόβοντας το περίσσευμα. Ακουμπάμε επάνω δύο λεπτές φέτες ντομάτας, στεγνές (εάν μας αρέσει) και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε την πιτούλα με αλουμινόχαρτο κατά τα 2/3 και κόβουμε λοξά το τελείωμά της.
Τόστ με ανάποδα αβγά
2 αβγά
4 φέτες τόστ
2 φέτες κίτρινο κασέρι
2 φέτες κοτόπουλο ή ζαμπόν
ελάχιστη μαργαρίνη
αλάτι – πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Αλείφουμε εξωτερικά τις φέτες του τόστ με ελάχιστη μαργαρίνη.
Βάζουμε 1 φέτα κασέρι και 1 φέτα κοτόπουλο ή ζαμπόν. Κλείνουμε το τόστ και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα αβγά μας προσεχτικά μέσα στο τηγάνι και με ένα κουτάλι τις σούπας ρίχνουμε λίγο λίγο λάδι επάνω στον κρόκο μέχρι να ασπρίσει.
Μόλις ασπρίσει ο κρόκος, με το κουτάλι και με ένα πηρούνι γυρίζουμε προσεκτικά τα αβγά απο την ανάποδη πλευρά, με τον κρόκο πρός τα κάτω δηλαδή.
Τηγανίζουμε για 1 λεπτό και τα βγάζουμε. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Έχουμε έτοιμο το τόστ, το ανοίγουμε προσεκτικά και βάζουμε επάνω το αβγό και κλείνουμε.
Πίτες τυλιχτές με λαχανικά και τυρί κρέμα
2 αραβικές πίτες ή τορτίγιες 1/2 συσκευασία τυρί κρέμα 1 καρδιά μαρουλιού 1 αγγουράκι μικρό 1
καρότο 1 πιπεριά κόκκινη
Κόβουμε όλα τα λαχανικά είτε σε λεπτές φέτες είτε σε στικς. Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τις καρδιές μαρουλιού και τα στικς λαχανικών. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Γλυκό τοστάκια
Ψωμάκι ολικής άλεσης,μπανάνα φιστικοβούτυρο και βουαλά!!!έτοιμο !!!
Τοστακια με σπιτική μαρμελαδιτσα!
Μη το παρακάνουμε όμως γιατιί η μαρμελάδα έχει πολλή ζάχαρη!!!
Τοστ με Κοτόπουλο Μαρούλι και Ντομάτα
Συστατικά
(για 2 άτομα)
4 φέτες ψωμί του τόστ
1 στήθος κοτόπουλο
1 ντομάτα ώριμη
4 φύλλα μαρούλι γαλλικό
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, για να χρειαστεί λιγότερο χρόνο ψησίματος. Το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε ίσια τοστιέρα μέχρι να ροδίσει, αναλλακτικά το σωτάρουμε στο τηγάνι για τον ανάλογο χρόνο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κάθε φύλλο μαρουλιού στα δύο και τη ντομάτα σε λεπτές φέτες (με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι).
Βάζουμε σε κάθε τόστ το μαρούλι κάτω, τη ντομάτα και τέλος το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ή κόκκινο καυτερό πιπέρι και ψήνουμε στη τοστέρια μέχρι να ροδίσει το ψωμί του τόστ.
Αποσύρουμε, κόβουμε το κάθε τόστ στα δύο και σερβίρουμε.
Τοστ με γαλοπούλα, μπιφτέκι και τυρί
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 φέτες ψωμί του τοστ ή χωριάτικο κομμένο 1/2-ινστα πάχους
112 γραμμάρια τυρί Γκούντα, φέτες
2 μπιφτέκι για για σάντουιτς εμπορίου ψητό
120 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας ψητό, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε την τοστιέρα. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στην τοστιέρα και το ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζετε και αφήνετε στην άκρη.
Απλώνετε ομοιόμορφα σε κάθε φέτα ψωμιού του βούτυρο εσωτερικά το 1/4 του βουτύρου και πασπαλίζετε με αλάτι. Συνεχίζετε και απλώνετε το υπόλοιπο βούτυρο εξωτερικά του ψωμιού σε κάθε φέτα του τοστ.
Τοποθετήστε τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμί στον πάγκο της κουζίνας και σε κάθε δεύτερη φέτα τα μπιφτέκια. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα ψητή, τις φέτες τυριού και κλείστε το σάντουιτς.
Βάζετε τα σάντουιτς στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί και το σάντουιτς, περίπου 5 λεπτά.
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα