Συνταγη για μαρμελαδα ροδακινο

Τώρα που τα καλοκαιρινά φρούτα υπάρχουν σε αφθονία, ετοιμάζουμε μαρμελάδες για τον χειμώνα!

 

Πεντανόστιμη, υγιεινή, πανεύκολη και πολύ οικονομική, σε σύγκριση με τις αγοραστές. Γιατί να μην το επιχειρήσουμε;;;τα παιδιά ξετρελάθηκαν και , αφού τώρα μάθαμε την ¨τέχνη” θα φτιάξουμε και άλλα βαζάκια για να έχουμε απόθεμα και για το χειμώνα.

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Αν τα φρούτα είναι βιολογικά ή από τον κήπο μας,και αν μας αρέσει να υπάρχουν λίγα κομματάκια φλούδας μέσα στην μαρμελάδα, μπορούμε να μην τα ξεφλουδίσουμε όλα.

2. Χτυπάμε τα ροδάκινα στο multi- δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς, αν μας αρέσει να υπάρχουν κομματάκια φρούτου μέσα στην μαρμελάδα.

3. Βάζουμε τα ροδάκινα με την ζάχαρη σε κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε μέτρια. Βράζουμε μέχρι 20 λεπτά περίπου.

(δοκιμάζουμε την μαρμελάδα μόλις αρχίσει να βράζει και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη)

Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει, και “ξαφρίζουμε’ – ο αφρός μουχλιάζει την μαρμελάδα.

Για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα: ρίχνουμε σε ένα πιτακάκι του καφέ μια κουταλιά μαρμελάδα, την φυσάμε να κρυώσει και στην συνέχεια κουνάμε το πιατάκι. Αν έχει δέσει η μαρμελάδα, μένει σχετικά “σταθερή” και δεν κινείται. Αν δούμε ότι δεν έχει δέσει, συνεχίζουμε το βράσιμο λίγα λεπτά ακόμα.

4. Μόλις καταλάβουμε ότι έχει δέσει, ρίχνουμε το λεμόνι και κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας.

5. Βάζουμε την βραστή μαρμελάδα σε βαζάκια, κλείνουμε σφικτά με καινούρια καπάκια και τοποθετούμε τα βαζάκια ανάποδα πάνω στον πάγκο μας- για να φύγει ο αέρας.Όταν κρυώσουν, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ντουλάπι ή, αν σκοπεύουμε να τα διατηρήσουμε για μήνες, στο ψυγείο.

πηγη:momyof6

photo via pinterest

 

marmelada_rodakino

Close