ΜΜΜ….ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
- αυγα 6
- ζαχαρη 6 κουταλιές
- αλευρι 5 κουταλιές της σούπας
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- νερό 6 κουταλιές της σούπας ζεστό
- πορτοκαλι χυμό από ένα
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 ml 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
- πορτοκαλι 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό
- ζελατίνη 10 γρ. σε σκόνη
Για την κρέμα
Οδηγίες
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη. Προς το τέλος προσθέστε μία προς μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά σε ένα λαδωμένο ταψί και το μεγέθους 23×32 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάλτε την ζελατίνη σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά να φουσκώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια παχιά κρέμα. Ζεσταίνουμε τον Χυμό με ζελατίνη ελαφρά και προσθέστε στη χτυπημένη κρέμα. Αναμείξτε καλά
Για το γλάσο, σε μέτρια φωτιά βάλτε να ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το γλάσο και αφήστε το αρκετές ώρες να κρυώσει έτσι ώστε να ενισχυθούν και να συνδυαστούν οι γεύσεις
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το πορτοκάλι περιέχει οξέα που θα ενισχύσουν την κρέμα από την ανάμειξη με το χυμό, οπότε αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη μπορεί να παραλειφθεί.
πηγή και φώτο από εδώ https://www.maminajela.com/2014/02/penaste-jaffa-kocke.html
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες