Συνταγή για σπιτικά πτι μπερ για παιδάκια!

Συνταγή για πτι μπερ χωρίς αυγά.

Τα μπισκότα είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις των μικρών παιδιών.

Τα πτι μπερ είναι τα πρώτα που τρώνε, για αυτό κι εμείς σας έχουμε μία εύκολη και γρήγορη σχετικά συνταγή, για να τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι! Είναι χωρίς αυγά και έτσι μπορούν να τα φάνε και παιδάκια που έχουν αλλεργία στο αυγό .

Υλικά

200γρ ζάχαρη καρύδας
200γρ λάδι καρύδας ( η συνταγη ελεγε αγελαδινο βουτυρο)
120 ml νερο
1 κ γλ αλατι
500-550 γρ γοχ
1 κ γλ baking powder
2 βανιλιες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τη  ζάχαρη, το λάδι καρύδας, το νερό και το αλάτι και όταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και τις  βανίλιες και ρίχνουμε στη μέση το υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε  να γίνει μια ζύμη  πολύ μαλακή  ( με σπάτουλα ανακατεύουμε ,δεν ζυμώνουμε) .

Στη συνέχεια, Τοποθετούμε τη ζύμη  στο ψυγείο για 3 ωρες.

Δείτε ακόμη Ρώσικα γεμιστά μπισκότα καρυδάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Μόλις περάσει η ώρα, Τοποθετούμε  τη ζύμη ανάμεσα σε αντικολλητικο χαρτί και την ανοίγουμε σε  λεπτό φύλλο.

Κόβουμε με τον καμπυλωτό κόφτη πίτσας σε  ορθογώνια κομμάτια και τρυπαμε  με το πιρούνι  τα μπισκότα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε για 12-13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα
χρυσαφί χρώμα και οι άκρες να ροδίσουν. Στο κέντρο δεν θα πρέπει να είναι μαλακά όταν τα βγάλετε απ’το
φούρνο.
Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρεται τα σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγή
συσκευασία ή σε κουτί για μπισκότα μέχρι και 2 εβδομάδες.

Βγαίνουν 50-60 κομμάτια

Η συνταγή είναι από τη φίλη μας Roula MitrouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Συνταγή για σπιτικά πτι μπερ για παιδάκια!

Close