Κουραμπιεδες!Εξι διαφορετικές συνταγές για όλα τα γούστα!
Κουραμπιεδες κλασικοί!
Τι χρειαζόμαστε:
Mείγμα 1:
125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά
75 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά μπεϊκιν πάουτερ
1 κουταλιά ανθόνερο
1-2 βανίλιες (εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
Mείγμα 2:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Mείγμα 3:
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα κρύα όχι ζεστά (αν είναι ζεστά θα λιώσει το βούτυρο και θα χαλάσει η ζύμη)
Για το πασπάλισμα
ανθόνερο και άχνη ζάχαρη
Χτυπάμε όλα τα υλικά του μείγματος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου μισό λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα 2 (300 γρ. για όλες τις χρήσεις) και χτυπάμε για άλλο μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα 3 και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε αφού τα βγάλουμε από το φούρνο για 10 λεπτά ώσπου να κρυώσουν. Προσοχή: Αν δεν τα αφησετε 10 λεπτά και πάτε να τα βγάλετε από το ταψί θα διαλυθούν.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.
Το βούτυρο πρεπει να ειναι από το ψυγείο. Δεν τα λιώνουμε, δεν τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Μου άρεσε η συντσγή γιατί βγαίνουν μαλακά και δεν μοιάζουν με μπισκότα! Καλή επιτυχία!
Απο τον Ακη Πετρετζικη
Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Για 70 κουραμπίεδες
Συστάτικα:
500γρ Βιτάμ
250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
220γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1.200γρ αλεύρι
20γρ μαύρο ρούμι
Για επικάλυψη
250γρ σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250γρ κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία:
Για τους κουραμπιέδες
Χτυπάμε στο μίξερ με το «φτερό» το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο,το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα Βιτάμ και άχνης και δουλεύουμε απαλά με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000C. Πλάθουμε κουραμπιέδες μικρούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς καθώς ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
Για το γλάσσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία του γλάσσου, καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 300C πριν γλασσάρουμε τους κουραμπιέδες.
Αφού καλύψουμε τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.
Tips: Τους κουραμπιέδες τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τους βουτήξουμε στη σοκολάτα
Κουραμπιέδες με σοκολάτα και φουντούκια
Υλικά:
Για 40 – 50 κομμάτια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι μαλακό)
3 κουτ. γλυκού κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
600 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας (κατά προτίμηση πρόβειο ή στακοβούτυρο)
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
2 – 3 κουτ. γλυκού κονιάκ
250 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και στη συνέχεια χονδροσπασμένα άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάω πολύ καλά, με το εξάρτημα «φτερό» για περίπου 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτω τους κρόκους, τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και αλλάζω εξάρτημα, βάζοντας τον «γάντζο», ειδικό για σφικτά μείγματα και ζύμες. Βάζω ξανά το μίξερ σε λειτουργία και σταδιακά ρίχνω το μείγμα αλευριού, χτυπώντας ασταμάτητα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη. Προσθέτω και τα φουντούκια και ανακατεύω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.
Αφήνω το μείγμα να «ξεκουραστεί» για μερικά λεπτά, σκεπασμένο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου.
Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες, δίνοντάς τους το κλασικό σχήμα μισοφέγγαρου, ή άλλο, γιορτινό σχήμα, με το ανάλογο κουπ παιτ, όπως, αστεράκια, καμπάνες, καρδούλες κ.ά.
Αραδιάζω τους κουραμπιέδες στα ταψιά και τους ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.
Τους βγάζω από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν και να γίνουν χλιαροί. Τότε τους βουτάω μέσα σε ένα μπολ όπου έχω ρίξει τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού.
Προσοχή! Δεν τους ρίχνω στην άχνη όσο είναι ζεστοί, γιατί η άχνη θα λασπώσει επάνω τους.πηγη:https://www.dinanikolaou.gr/
Ροζ κουραμπιέδες!
υλικά για 35 περίπου κουραμπιέδες
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία (ζεστού) δωματίου, σε κύβους
90 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, με τη φλούδα τους, κοπανισμένα
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη ροζ ζάχαρη
500 γρ ζάχαρη άχνη
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτελεση
Ετοιμάζουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας την με το χρώμα.
Την κοσκινίζουμε για να είναι άψογη σε υφή.
Χτυπάμε για δέκα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τα αμύγδαλα. Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 για 22 λεπτά. Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους βουτάμε στη ροζ ζάχαρη.
πηγη:tblone.blogspot.gr
Κουραμπιεδες με γεμιση!
- 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. corn flour
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 230 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Γέμιση
- 30 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 30 γρ. χουρμάδες
- 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το corn flour και το αλάτι.
- Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το εσάνς βανίλιας.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
- Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8 λεπτά και αφού κρυώσουν τα αλέθουμε στο μούλτι μαζί με τους χουρμάδες (αφού αφαιρέσουμε βέβαια το κουκούτσι).
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος αυγού. Σχηματίζουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπαλίτσας και βάζουμε γέμιση. Ξανακλείνουμε σκεπάζοντας τη γέμιση.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί, αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν εντελώς τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγη : sintagespareas
Κουραμπιέδες με μαστίχα
Υλικά:
700 γραμ. αλεύρι μαλακό
400 γραμ. βούτυρο φρέσκο (προτείνω κατσικίσιο)
1 ½ κούπα αμύγδαλα χοντραλεσμένα και ολόκληρα
½ κούπα ζάχαρη
2 κρόκοι αβγού
1 βανίλια
½ κούπα ζάχαρη
3-4 σταγόνες ούζο αραιωμένες σε λίγο νερό
1 κουταλάκι κονιάκ
1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφτατέψει. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα, το κονιάκ και τους κρόκους και συνεχίσουμε το χτύπημα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα σπασμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να κολλήσει στα χέρια μας. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί δεν πρέπει η ζύμη να γίνει πολύ χαλαρή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρο (το σχήμα αυτό είναι πιο δημοφιλές – σας μιλάω εκ πείρας). Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες αραιά τον ένα από τον άλλο και πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου και ρίχνουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τους βγάζουμε από το φούρνο κι όταν είναι ακόμα ζεστοί τους ραντίζουμε με ούζο που έχουμε αραιώσει σε νερό. Τέλος, τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
πηγη : nileasoliveoil
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες