Συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια κουρού για το ταπεράκι του σχολείου με φέτα και σκληρό τυρί.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια (και λίγο παραπάνω)
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1
- αλατι 1/2 κουταλάκι
Για τη γέμιση:
Για το άλειμμα:
- αυγα 1
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Αφράτα και παράλληλα τραγανά τυροπιτάκια κουρού με σπιτική ζύμη και γέμιση από φέτα και σκληρό τυρί. Είναι καλύτερα και από του φούρνου και μπορείτε να τα φτιάξετε για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για το παιδικό πάρτι ή για το σνακ όλης της οικογένειας στη δουλειά και την εκδρομή. Τα κουρού είναι από τα πιο νόστιμα και πλούσια σε γεύση και υφή πιτάκια και πρέπει να τα δοκιμάσετε.
Αν έχετε επισκεφθεί έστω και μία φορά τη Θεσσαλονίκη σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει τυροπιτάκια κουρού. Αυτή η αφράτη και παράλληλα τραγανή ζύμη που θρυμματίζεται σαν κουλουράκι και λιώνει στο στόμα. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να τα φτιάξουμε από το σπίτι. Κρατήστε τη συνταγή για τη ζύμη για να φτιάξετε κι άλλα πιτάκια με κιμά, κοτόπουλο, σπανάκι, πατάτες ή ό,τι άλλο αγαπάτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια κουρού:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι λίγο μαλακό, όχι από το ψυγείο, και προσθέτουμε το αυγό, χτυπάμε με το κάπα, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ! Ρίχνουμε στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια μέτρια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αν κολλάει προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι! Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, και μετά με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχος μισό εκατοστού, και με ένα στρογγυλό ποτήρι η κουπ-πατ, κόβουμε την ζύμη και βάζουμε μέσα γέμιση 1 κουταλάκι του γλυκού. Κλείνουμε, πατάμε με τα δάχτυλα και μετά με ένα πιρούνι να μην μας βγει η γέμιση!
Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, χτυπάμε ένα αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο! Αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι ή άλλους σπόρους! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν! Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.
Χρήσιμες συμβουλές
Μπορούμε με την ίδια ζύμη να φτιάξουμε κι άλλα πιτάκια με ό,τι γέμιση θέλουμε. Βγαίνουν γύρω στα 35-40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε!

Άλλες συνταγές για κουρού που θα λατρέψετε:
- Υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής με cottage με λίγες θερμίδες
- Νόστιμα τυροπιτάκια κουρού με μαμαδίστικη σπιτική ζύμη και σουσάμι
- Αφράτα και φουσκωτά τυροπιτάκια κουρού με φέτα και κεφαλοτύρι για το σχολείο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Euaggelia Kagioudi
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr