Αν αγαπάς το κέικ όσο τη σοκολάτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου “αμαρτία” αυτό το καλοκαίρι.Διατηρείται στο ψυγείο και είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν είναι κρύο. Τι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;
- ζαχαρη 400 γρ.
- κουβερτουρα 120 γρ.
- βουτυρο 110 γρ. ανάλατο & εξτρά για το βουτύρωμα της φόρμας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γρ. & εξτρά για το πασπάλισμα της φόρμας
- σοδα 2 κ.γ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- αλατι 1 κ.γ.
- γάλα 230 ml.
- αυγα 2
- βανίλια 1
- σταγόνες σοκολάτας 280 γρ.
- κρεμα γαλακτος 360 ml.
Υλικά
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Αριθμός ατόμων: 10 άτομα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα το ταψί του φούρνου και από πάνω τη σχάρα που θα τοποθετήσουμε το κέικ μας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε να στάξει ζύμη από το κέικ και να λερώσει το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό (200 γρ.) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στο μεσο διάστημα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά μαζί με το γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα του αλευριού. Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο την προσθέτουμε στο μίγμα και αναμιγνύουμε ελαφρά μαζι με τη ζαχαρη. Όταν το μίγμα έχει γίνει λείο προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε μια – δύο φορές ακόμη και είναι έτοιμο για να το ρίξουμε στη φόρμα μας. Προετοιμάζουμε τη φόρμα μας που την αλείφουμε με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα τη ζύμη που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί το κέικ μας. Θα χρειαστεί περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι όταν τοποθετήσετε μέσα μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφού το κέικ μας έχει ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια με πολύ προσοχή ώστε να μην σπάσει το βγάζουμε από τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα για να μπορέσουμε να το καλύψουμε με τη σοκολάτα.
Όσο κρυώνει το κέικ λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό η λιωμένη σοκολάτα και η κρέμα γάλακτος να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Στη συνέχεια ανακατεύουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα και ομοιόμορφο γκλάσο σοκολάτας. Στρώνουμε το γλάσο σοκολάτας με μια σπάτουλα σε όλο το κέικ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
πηγη https://www.cookbox.gr/ (Το site με τις πιο νόστιμες συνταγές μαγειρικης)
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες