Η φιλη μας Τριάδα Κουσουνή μας έστειλε αυτή τη συνταγή που έχει βραβευτεί από την wwf
Υλικά
Όσος κιμάς περισσέψει από μακαρόνια με κιμά(200-400 gr).
5-6 πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες καθαρισμένες
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές μακρόστενες φέτες
250 gr Λαδοτύρι Μυτιλήνης ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
2 κ.σ κάπαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Τα αφαιρούμε ,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη
Ανακατεύουμε τον κιμά με την κάπαρη και το μισό τυρί .Αν ο κιμάς έχει στεγνώσει τον ζεσταίνουμε με λίγο νεράκι, για να γίνει πιο ζουμερός
Αλείφουμε ένα πυρέξ με το ελαιόλαδο και στρώνουμε ως εξής: Πατάτα-κολοκυθάκι-κιμά
Μόλις μας τελειώσουν τα υλικά ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψήνουμε σε αέρα στους 180 για περίπου 30-45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας)
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες