Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις για το ξαναζεσταμένο φαγητό
 
Το ήξερες ότι το κάθε φαγητό έχει τον δικό του τρόπο για να ξαναζεσταίνεται; Δες πώς να ζεσταίνεις την πίτσα, το ρύζι, τις μπριζόλες, τα ψητά λαχανικά και τις σούπες.
Πίτσα
Η πίτσα δεν πρέπει να ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμμάτων. Η κρούστα της γίνεται σκληρή ενώ η υπόλοιπη γίνεται υγρή. Καλό είναι να ζεσταίνεις την πίτσα σε σκεπασμένο τηγάνι για πιο τραγανά κομμάτια.
Ρύζι
Το ρύζι από τη στιγμή που θα κρυώσει δεν τρώγεται. Ένα πολύ απλό τρικ για να το ζεστάνεις είναι σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων. Κάλυψε το μπολ και άφησέ το για μερικά λεπτά. Το ρύζι σου θα ξαναγίνει μαλακό.
Μπριζόλα
Για να ζεστάνεις τη μπριζόλα πρέπει να κάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία που έκανες όταν την έφτιαξες αλλά αντίστροφα. Άναψε το φούρνο στους 120 βαθμούς και βάλε μέσα τη μπριζόλα για περίπου μισή ώρα. Μόλις φτάσει τους 110 βαθμούς (θα το καταλάβεις χρησιμοποιώντας θερμόμετρο για κρέας) βγάλ’την από το φούρνο και πέρασέ την για λίγο από το τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.
Ψητά λαχανικά
Βάλε τα ψητά λαχανικά σου στο φούρνο και άφησέ τα εκεί σκεπασμένα για περίπου μισή ώρα.
Σούπα
Αν βάλεις τη σούπα ξεσκέπαστη στο φούρνο μικροκυμμάτων ο φούρνος σου θα γίνει χάλια. Προτίμησε να τη ζεστάνεις σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας αφού πρώτα τη σκεπάσεις.
Πίτες
Οι κρύες πίτες δεν είναι καθόλου νόστιμες. Για να ζεστάνεις μία κρύα πίτα βάλε όσα κομμάτια θέλεις στο φούρνο στους 100 βαθμούς και άφησέ τα για περίπου 20 λεπτά.
Μακαρόνια με τυρί
Αν ζεστάνεις τα μακαρόνια με τυρί στο φούρνο μικροκυμμάτων άλλα κομμάτια θα παραζεσταθούν ενώ άλλα θα παραμείνουν κρύα. Το καλύτερο είναι να τα ζεστάνεις στο φούρνο σε ένα ταψάκι.
Πηγή: faysbook.gr

Close