Συνταγή για cheesecake με τα Πασχαλινά κουλουράκια που μας περίσσεψαν και αφράτη κρέμα τυριού χωρίς κρέμα γάλακτος.
Υλικά:
- κουλουρακια 15 Πασχαλινά
- βούτυρο γάλακτος 1 πλάκα
Για τη κρέμα:
- τυρί κρέμα 1 κιλό
- βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- λεμονι 1/3 φλιτζάνι χυμό
Για την επικάλυψη:
- μαρμελάδα 1/2 βαζάκι βύσσινο
Συνταγή για εύκολο και δροσερό cheesecake με τα Πασχαλινά κουλουράκια που μας περίσσεψαν και μία αφράτη κρέμα τυριού χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με ζαχαρούχο γάλα. Το πιο νόστιμο cheesecake για να μη πάει τίποτα χαμένο μετά το Πάσχα.
Το Πάσχα πέρασε, αλλά τα κουλουράκια… έμειναν. Κλασικό σκηνικό: ένα ταπεράκι γεμάτο, που κανείς δεν αγγίζει πια. Αντί να τα αφήσεις να ξεραθούν ή να τα τσιμπολογάς χωρίς όρεξη, σου έχω την τέλεια λύση: cheesecake με βάση από πασχαλινά κουλουράκια!
Περίσσεψαν Πασχαλίνα Κουλουράκια; Φτιάξτε Πουτίγκα σε ποτήρι
Ένα γλυκό που παντρεύει την παράδοση με τη φαντασία. Τραγανή βάση από αρωματικά κουλουράκια, βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα από πάνω – απλό και νόστιμο. Αξιοποίησε ό,τι περίσσεψε και φτιάξε ένα γλυκό που θα ζητάνε ξανά και ξανά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το cheesecake κεράσι με τα Πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν:

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε τα κουλουράκια και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ και τα πατάμε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού.
Στρώνουμε από πάνω διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μπισκότο. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Εύκολο cheesecake πραλίνα – σοκολάτα
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε και πάλι το cheesecake στο ψυγείο. Αφού παγώσει η κρέμα και σταθεροποιηθεί αλείφουμε με μαρμελάδα βύσσινο ή όποια μαρμελάδα μας αρέσει.

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Elena Vallianou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr