Τώρα,λοιπόν,που άρχισαν να εμφανίζονται πάλι τα χορταράκια στις λαϊκές,αγοράστε λίγα παραπάνω και εκτός από βραστά απολαύστε τα και μέσα σε μια χορταστική και πεντανόστιμη πιτούλα!
υλικά (για ορθογώνιο ταψί 35Χ25)
5 φύλλα για πίτα (χρησιμοποίησα το “φύλλο με ελαιόλαδο Κανάκη”)
1 κιλό ραδίκια και αντίδια
50γρ φύλλα ρόκας
300γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
3κσ σιμιγδαλένιο ξινό τραχανά
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και βράζουμε τα χόρτα (εκτός της ρόκας) και τα βάζουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν.Τα στύβουμε με το χέρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.Ψιλοκόβουμε τα φύλλα ρόκας,βάζουμε σε μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε τα χόρτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε 3 φύλλα,απλώνοντας λίγο λαδάκι με το πινελάκι στο κάθε ένα ξεχωριστά.Απλώνουμε τη γέμιση και την σκεεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα που τα αλείφουμε και αυτά με λαδάκι.Με το πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στο επάνω φύλλο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς,στον αέρα,και μόλις βάλουμε την πίτα χαμηλώνουμε στους 180.Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά και για άλλα 10 λεπτά ψήνουμε στον αέρα και στην από κάτω αντίσταση.
Ελπίζω να σας αρέσει!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες