Χριστουγεννιάτικος μεζές

Χριστουγεννιάτικος μεζές αλλαντικών και τυριών με ρώσικη σαλάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή την Πρωτοχρονιά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχουμε μπει σε γιορτινό κλίμα. Σήμερα θα σας φτιάξουμε έναν πεντανοστιμο Χριστουγεννιάτικο μεζέ  αλλαντικών και τυριών με ρώσικη σαλάτα σε σχέδιο χριστουγεννιάτικου δέντρου για να μπούμε στο κλίμα ακόμη περισσότερο.

Αυτος ο Χριστουγεννιάτικος μεζές  με σαλάμι αέρος, ρώσικη σαλάτα, κεφαλοτύρι, γκούντα, ροκφόρ, κράκερ και ντοματίνια είναι απλά υπέροχος και συνοδεύει υπέροχα το κρασί μας. Επίσης μπορεί να απογειώσει τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας αφού είναι τέλειος τόσο σε γεύση όσο και σε σχέδιο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικος μεζές  σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το σαλάμι αέρος σε μισοφέγγαρα. Έπειτα κόβουμε σε κύβους το κεφαλοτύρι και το τυρί γκούντα. Επίσης το τυρί γκούντα το κόβουμε σε αστεράκι. Τέλος πλένουμε τα ντοματίνια και είτε τα κόβουμε στην μέση είτε τα αφήνουμε ολόκληρα.

Παίρνουμε ένα πιάτο. Στην κορυφή βάζουμε το αστέρι από το τυρί γκούντα. Κάτω από το αστέρι βάζουμε λίγα κράκερ της αρεσκείας μας. Ακριβώς κάτω από τα κράκερ βάζουμε λίγα κομμάτια ροκφόρ κομμένα σε κύβους.

Χριστουγεννιάτικος- μεζές-

Κάτω από το ροκφόρ βάζουμε το σαλάμι αέρος. Προσέχουμε σε κάθε επίπεδο να βάζουμε λίγα παραπάνω υλικά για να αποκτήσει η ποικιλία μας το σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Κάτω από το σαλάμι αέρος βάζουμε το κεφαλοτύρι και την γκούντα σε κύβους.

Δείτε ακόμα Γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια τυριού για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Από κάτω βάζουμε άλλη μία σειρά με κράκερ και κάτω από τα κράκερ προσθέτουμε τα ντοματίνια. Για το τέλος προσθέτουμε την ρώσικη σαλάτα και ολοκληρώνουμε το δέντρο μας με τα κριτσίνια για κορμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πασπαλίζουμε το πιάτο με αρωματικά της επιλογής μας και έχουμε κάνει

Tips για τον Χριστουγεννιάτικο μεζέ

Τα τυριά μπορούν να είναι της αρεσκείας μας όπως επίσης και το σαλάμι αέρος μπορεί να αντικατασταθεί με όποιο αλλαντικό μας αρέσει. Τα κράκερ μπορούν να είναι της αρεσκείας μας όπως επίσης και τα κριτσίνια.

Συνταγή για Ρώσικη σαλάτα καταπληκτική θα βρείτε εδώ

Χριστουγεννιάτικος- μεζές-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Vasia Zaglara

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close