Γιορτινά κρουασανάκια με γέμιση τυριού για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ

Σήμερα θα φτιάξουμε γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γέμιση τυριού! Αυτά τα κρουσανάκια είναι υπέροχα και πανεύκολα στην παρασκευή τους. Αποτελούν ένα μοναδικό ορεκτικό ή ένα υπέροχο φαγητό για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας!

    Για το άλειμμα

  • αυγα Λίγο

Δείτε ακόμα Συνταγή για αφράτο Xριστουγεννιάτικο Χριστόψωμο από το Live Kitchen

Η ζύμη αποτελείτε από λίγα και απλά υλικά όπως είναι το γάλα, η μαγιά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, η ζάχαρη και το αλάτι. Ενώ η γέμιση γίνεται με την αγαπημένη μας φέτα και λίγο αυγό για να δέσει η γέμιση. Είναι μία πανεύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους λιγοστούς μας καλεσμένους.

Εκτέλεση για γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια

Για την γέμιση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα της αρεσκείας μας και σπάμε το αυγό μας. Ανακατεύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το αυγό και να πάει σε όλη την φέτα. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Για τα κρουασανάκια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε παράλληλα. Η ζύμη μας θέλουμε να μην κολλάει στα χέρια. Αφού είναι έτοιμη την αφήνουμε για 20-30 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.

Αφού ξεκουραστεί παίρνουμε ένα κομμάτι της ζύμη και ανοίγουμε ένα στρογγυλό πιτάκι. Κόβουμε το πιτάκι σε 8 τριγωνικά κομμάτια. Γεμίζουμε το καθένα από αυτά με την γέμισή μας και στην συνέχεια το τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά, διπλώνοντας ελάχιστα τις άκρες έτσι ώστε να μην φύγει η γέμιση.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης. Τοποθετούμε τα κρουασανάκια μας στο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Tips για τα Γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια

Αν θέλουμε αλείφουμε τα κρουσανάκια και με λίγο βούτυρο. Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο.

Γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Αννα Αννούλα

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 

Close