Cupcakes βανίλιας με βουτυρόκρεμα φράουλας! Τα κορίτσια σας στο κοριτσιστικό παρτυ τους θα τα λατρέψουν!
Υλικά:
110 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 αυγά μέτρια προς μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας η 3 κάψουλες
110 γρ. φαρίνα κοσκινισμένη
1-2 κ.σ γάλα
12 χαρτάκια για cupcakes (όχι για μίνι cupkakes.να χωράνε ακριβώς στις θήκες τις φόρμας)
Φόρμα για 12 cupcakes μέσα στη οποία θα τοποθετήσουμε τα χαρτάκια
Εύκολη βουτυρόκρεμα με γεύση φράουλας! (η γνωστή κρέμα με ζαχαρούχο αλλά με άλλη γεύση)
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
5-6 κουταλιές της σούπας πηχτή σάλτσα φράουλας (ανάλογα με τα γούστα) της οποίας τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ: https://www.daddy-cool.gr/2015/09/tarta-me-efkoli-mousse-sokolatas-ke-saltsa-fraoulas-choris-avga.html ή μπορείτε να βάλετε πηχτή μαρμελάδα φράουλας.
*Όποιο από τα δύο και να επιλέξουμε πρέπει να το περάσουμε πρώτα από multi για να μην μείνουν κομμάτια.
*Δεν θέλουμε τα κομμάτια γιατί αλλιώς δεν θα περνάει η κρέμα μέσα από μύτες του κορνέ που έχουν μικρό άνοιγμα.
Εκτέλεση για τα cupcakes:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με τη βανίλια και στη συνέχεια λίγη-λίγη τη φαρίνα κοσκινισμένη 2 φορές.
Όταν το μείγμα πάρει όλη τη φαρίνα και είναι ομοιόμορφο, ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταματάμε το χτύπημα και με δύο κουτάλια, μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα χαρτάκια.
*Δεν στρώνουμε το μείγμα με το κουτάλι αλλά το αφήνουμε όπως είναι.
Ψήνουμε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15’ περίπου, ανάλογα με το φούρνο ίσως χρειαστεί περισσότερο η λιγότερο χρόνο. Στον δικό μου φούρνο ήθελαν 18’.Τσεκάρουμε πάντα με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φόρμα (όχι από τα χαρτάκια).
*θα δείτε ότι τα cupcakes θα φουσκώσουν αρκετά και μόλις τα βγάλετε ίσως να “πέσουν” λίγο. Είναι φυσιολογικό! Θυμάμαι την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, νόμιζα ότι η συνταγή απέτυχε αλλά τελικά ήταν μια χαρά!
Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το ζαχαρούχο μέχρι να ενωθούν καλά και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Μόλις “σταθεί” η βουτυρόκρεμα ρίχνουμε μέσα και τη σάλτσα ή μαρμελάδα φράουλας ανακατεύουμε ξανά και όταν ενωθούν καλά τα υλικά η κρέμα μας είναι έτοιμη!
*Δεν πρέπει να λιώσει πολύ το βούτυρο γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί να σταθεί η βουτυρόκρεμα.
Αν η κρέμα ζεσταθεί και δεν μπορεί να σταθεί βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο αλλά όχι για πολύ γιατί αν παγώσει πάλι δεν θα μπορεί να δουλευτεί.
*Αν θέλουμε χωρίζουμε την κρέμα σε 2 -3 μέρη και στη συνέχεια με χρώμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε διαφορετικές αποχρώσεις. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και στολίζουμε τα cupcakes αφού πρώτα κρυώσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες