Δροσερή τούρτα μπανάνας με σφολιάτα

Μια συνταγή για μια υπέροχη τούρτα μπανάνας, με φανταστική κρέμα και τραγανή σφολιάτα. Εντυπωσιάστε τους πάντες με αυτή τη πολύ εύκολη στη παρασκευή της και απίθανη στη γεύση της τούρτα.
Υλικά συνταγής
400 γρ. φύλλο σφολιάτας
2 μεγάλες μπανάνες
1 ποτηράκι του κρασιού ποτό κιρς [*]
2 κρόκοι αυγών
7-8 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι του νερού γάλα βραστό
7 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γαρνίρισμα:
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
σαντιγί ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (αν θέλετε να την απλώσετε μόνο στην επιφάνειά της ή και περιμετρικά στα τοιχώματα)
αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα, ή μπανάνες σε φέτες, ή σφολιάτα ψημένη τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής

Για τη σφολιάτα: Xωρίζετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη, τα ανοίγετε ελαφρώς με το πλάστη και τα κόβετε σε 3 στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 18 εκ. περίπου το καθένα. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο μεγάλο ταψί, τα τρυπάτε με πιρούνι σε αρκετά σημεία και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 220 βαθμούς φούρνο, για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ψηθούν και γίνουν τραγανά. Προαιρετικά μπορείτε να ψήσετε και τη σφολιάτα που σας περίσσεψε για να τη τρίψετε μετά πάνω από το γλυκό σας.
Για τις μπανάνες: Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε φετούλες και τις τοποθετείτε σε μπολ. Τις περιχύνετε με το ποτό κιρς και τις αφήνετε για 30 λ.
Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τους χτυπάτε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε το αλεύρι και αραιώνετε το μείγμα με το βραστό γάλα, ρίχνοντάς το στο μπολ λίγο λίγο, ανακατεύοντας. Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να “δέσει”. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά, το προσθέτετε στη κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.
Για τη συναρμολόγηση: Απλώνετε σε ένα φύλλο σφολιάτας τη μισή κρέμα και από πάνω στρώνετε τις μισές μπανάνες στραγγισμένες. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη κρέμα, στη συνέχεια τις υπόλοιπες μπανάνες και σκεπάζετε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.
Για το γαρνίρισμα: Καλύπτετε τη τούρτα σας με σαντιγί μόνο στην επιφάνειά της ή και περιμετρικά στα τοιχώματα, πασπαλίζετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και τη γαρνίρετε με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα ή τη τριμμένη σφολιάτα. Βάζετε τη τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Αν πρόκειται να τη γαρνίρετε με μπανάνες σε φέτες ή άλλα φρούτα αρεσκείας σας, θα τα τοποθετήσετε λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό σας.

[*]Το ποτό Kirsch (κίρς) θα το βρείτε στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και στις κάβες.

Ποτό Kirsch:Εκχύλιση αρώματος κερασιού και βύσσινου σε αλκοόλη. Αυτή είναι η βασική συνταγή του Kirsch, του ποτού που συνδέει το άρωμά του με το περίφημο γλυκό Black Forest. Η ποιότητα του Kirsch εξαρτάται κατά πολύ από τη σύνθλιψη των κουκουτσιών που προσδίδουν τόνους πικραμύγδαλου στην τελική γεύση του προϊόντος, ενώ αντίθετα με τα περισσότερα ποτά που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, η γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά. Εκτός από το black forest το κιρς συνδέεται με το ελβετικό φοντού, ως γέμιση σε σοκολάτες που φέρουν την ίδια ονομασία, όπως η περίφημη μαύρη σοκολάτα κιρς αλλά και σε πολλά παραδοσιακά γερμανικά είδη κέικ.

Μια συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ /Αυθεντικές συνταγές/Εκδόσεις Η. Μανιατέα

toyrta sfoliata mpanana

sintayes.gr/

Close