ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
200 γραμμάρια αλεύρι,
λίγο αλάτι,
2 κρόκους αυγών,
5 κουταλιές της σούπας πολύ παγωμένο νερο,
150 γραμμάρια πολύ παγωμένο αγελαδινό βούτυρο
Τα ζυμωνουμε όλα τα υλικα μαζί 5 λεπτα και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτα.
Μετα την τοποθετούμε στα.φορμακια και τα ψήνουμε.15 λεπτα στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 φλυντζανια τσαγιού γάλα,
2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ζεσταινουμε το γάλα,τη ζάχαρη και ρίχνουμε διαλυμένο κορν φλαουρ και μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε και βούτυρο,βανίλια,κρόκο.
Αφήνουμε να κρυώσει
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε μπολικη κρέμα στο ταρτακι και διάκοσμου με με διάφορα φρούτα επιλογής μας.
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες