Εύκολα τυροπιτάκια για εργαζόμενους!

Συστατικά Γέμιση 250 γρ Φέτα 1 κουταλιά γιαούρτι 1 κουταλιά βούτυρο 1 αυγό Λίγο λάδι ½ κουταλάκι μπέικιν Άλειμμα 200 ml σπορέλαιο 100 ml νερό 1 αυγό 500 γρ φύλλα κρούστας 1 κρόκο αυγό

Δείτε επίσης: Eύκολη και πολύ νόστιμη καρυδόπιτα για κέρασμα!

Οδηγίες

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα να ομογενοποιηθούν.
  • Στην σπασμένη Φέτα βάζουμε λίγο λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε στο μείγμα δύο σπασμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα αλείφουμε.
  • Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα αλείφουμε.
  • Τοποθετούμε ακόμα δύο φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε γέμιση.
  • Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Κόβουμε το ρολό σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα περνάμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο & Μέλι – Chicken Marinated with Balsamic Vinegar & Honey