Συστατικά Γέμιση 250 γρ Φέτα 1 κουταλιά γιαούρτι 1 κουταλιά βούτυρο 1 αυγό Λίγο λάδι ½ κουταλάκι μπέικιν Άλειμμα 200 ml σπορέλαιο 100 ml νερό 1 αυγό 500 γρ φύλλα κρούστας 1 κρόκο αυγό
Δείτε επίσης: Eύκολη και πολύ νόστιμη καρυδόπιτα για κέρασμα!
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα να ομογενοποιηθούν.
- Στην σπασμένη Φέτα βάζουμε λίγο λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο μείγμα δύο σπασμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα αλείφουμε.
- Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα αλείφουμε.
- Τοποθετούμε ακόμα δύο φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε γέμιση.
- Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα περνάμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο & Μέλι – Chicken Marinated with Balsamic Vinegar & Honey