Συστατικά
Γέμιση
250 γρ Φέτα
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
Λίγο λάδι
½ κουταλάκι μπέικιν
Άλειμμα
200 ml σπορέλαιο
100 ml νερό
1 αυγό
500 γρ φύλλα κρούστας
1 κρόκο αυγό
Δείτε επίσης: Eύκολη και πολύ νόστιμη καρυδόπιτα για κέρασμα!
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα να ομογενοποιηθούν.
- Στην σπασμένη Φέτα βάζουμε λίγο λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο μείγμα δύο σπασμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα αλείφουμε.
- Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα αλείφουμε.
- Τοποθετούμε ακόμα δύο φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε γέμιση.
- Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα περνάμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο & Μέλι – Chicken Marinated with Balsamic Vinegar & Honey
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες