Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και ζαμπόν

Συνταγή για  εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και ζαμπόν . Ζαμπονοτυρόπιτα έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα. Την λες και  πίτα της αρχάριας .

Υλικά για εύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και ζαμπόν

3 μεγάλα αυγά
100ml λάδι
300 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
200  γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
20ο γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας
σουσάμι

Δείτε ακόμη Μια απίστευτη παστουρμαδόπιτα με 4 μόνο υλικά!

Εκτέλεση

Δείτε ακόμη :Συνταγή για τυροπιτάκια όλα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς C
Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη,
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ στο αλεύρι και το ανακατεύουμε.  Μετά ρίχνουμε το μείγμα αλεύρι-μπεικίν πάουντερ στο μπολ με τα υγρά υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την φέτα και τα αλλαντικά μας
Τελός προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Λαδώνουμε ένα  ταψί ή πυρεξ περίπου 26-30 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο)

Tip :Aν δούμε ότι αρπάζει ή πίτα μας από πάνω, την σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Μυστικά για να μας βγει τέλεια η πίτα μας

Οι πίτες χωρίς φύλλο, αυτές δηλαδή που είναι με χυλό μπορεί να κολλήσουν στο ταψί. Για να μη γίνει αυτό, προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις. Αλοιφούμε το ταψί με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να κάψει το  λάδι. Μόλις κάψει, Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί πολύ προσεκτικά, και ρίχνουμε το χυλό μας.

Καντε κλίκ εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για πίτες

Close