Συστατικά
300 γρ αλεύρι
75 γρ σκόνη αμυγδάλου
75 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ μαργαρίνη
1 αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Δείτε ακόμα: Λαχταριστη Τούρτα πορτοκάλι μεσοκολάτα καρύδια και κανέλα !!!
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε πούδρα, την άχνη, την μαργαρίνη και ανακατεύουμε με τον γάντζο.
Όταν το μείγμα πάρει την υφή από τρίμματα, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αυγό που έχουμε αναμείξει μαζί με τις βανίλιες.
Δείτε ακόμα: Τούρτα Σοκολατίνα (2 μονάδες)
Όταν γίνει ζύμη την βάζουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Επάνω σε αντικολλητικό χαρτί την ανοίγουμε σε φύλλο και τοποθετούμε τον αριθμό που θέλουμε (αφού πρώτα τον κόψουμε σε χαρτί).
Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε την ζύμη σε αριθμό.
Για κάθε τούρτα χρειαζόμαστε 2 βάσεις από τον ίδιο αριθμό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη μους ή σαντιγί που θέλουμε και κάνουμε ροζέτες πάνω στην κρύα βάση.
Καλύπτουμε με την άλλη βάση και κάνουμε ροζέτες με την ίδια ή διαφορετική γεύση.
Διακοσμούμε με καραμελάκια, φρούτα ή ζαχαρόπαστα.
Video συνταγής: https://www.youtube.com/watch?v=zrKOea3mAqY
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα