Σήμερα θα φάμε τα αγαπημένα μας εκλέρ σε υπέροχη πάστα ταψιού
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κορν φλαουρ 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ζαχαρη μισό φλιτζάνι του τσαγιού
- βουτυρο 100 γρ
- λευκή κουβερτούρα 120 γρ.
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γρ
- κουβερτουρα 400 γρ
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για την γκανάζ
- μπισκότα 4 πακέτα για τιραμισού
Για την βάση
Τα εκλέρ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε και το Γλυκό εκλέρ με φυστικοβούτυρο. Μέχρι τότε όμως η σημερινή μας συνταγή θα σας ξετρελάνει. Εκλέρ πάστα ταψιού με βάση από μπισκότα για τιραμισού με μία βελούδινη σπιτική κρέμα με λευκή κουβερτούρα και γκανάζ σοκολάτας.
Είναι μία εξαιρετική πρόταση για πάστα ταψιού για όλες τις ημέρες του χρόνου. Μπορείτε να την φτιάξετε για τα γενέθλια αντί για τούρτα ή για να τρατάρετε τους δικούς σας ανθρώπους. Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου και τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει δε θα πούμε όχι σε ένα γλυκό ψυγείου. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Δείτε ακόμα Συνταγη για εκλερ ταψιου απο τη Σταυρουλα Καιτατζη!
Εκτέλεση για το στήσιμο
Παίρνουμε ένα ταψί, ένα πυρέξ ή ένα τσέρι 34×24 και αραδιάζουμε στον πάτο του τόσα μπισκότα έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα ζεστή και πάνω από την κρέμα τοποθετούμε άλλη μία σειρά μπισκότα. Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη για να τραβήξουν τα μπισκότα την υγρασία της κρέμας και ξεκινάμε την γκανάζ.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος. Δεν θέλουμε η κρέμα γάλακτος να βράσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μία ωραία κρέμα. Μόλις δέσει η γκανάζ προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την γκανάζ πάνω από τα μπισκότα όπως είναι ζεστή. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα κερασάκια και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Tips για Εκλέρ πάστα ταψιού
Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ζάχαρη ανάλογα τα γούστα μας. Τα 120 γρ. κουβερτούρας αντιστοιχούν σε μία κουβερτούρα. Τα μπισκότα για τιραμισού είναι αυτά τα μπισκότα που μοιάζουν με σαβαγιάρ αλλά έχουν ζάχαρη από πάνω.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα