Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, λουκούμι. Φτιάξτε το να μοσχομυρίσει το σπίτι.
Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό κατσικάκι χεράκι (μπροστινό πόδι) και παϊδάκια κομμένο σε μερίδες
12 πατάτες
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε σε μπολ ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το σκόρδο.
Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες.
Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε το φαγητό με 1 ½ ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα.
Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC.
Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί το αρνάκι.
Πηγή: diavolnewss.blogspot.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες