Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά
Υλικά συνταγής
1.400 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
αλάτι πιπέρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φετούλες, στικς ή μικρά καρεδάκια
½ φλ. τσαγιού, κομμένη σε μικρά κομματάκια, κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 ½ φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι
2 ½ φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 κ.σ. ζωμός κότας σε κόκκους (βρήκα της Knorr)
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τη κόκκινη πιπεριά, ελαφρώς αλατισμένα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το σκόρδο και τα κομματάκια ντομάτας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λ.
Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 2 λ. Ρίχνετε το νερό, τις ελιές,το ζωμό σε κόκκους, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση τοποθετείτε και τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω στο μείγμα με το ρύζι.
Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30 λ περίπου, ανακατεύοντας απαλά ανά διαστήματα. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε σταδιακά από λίγο ζεστό νερό επιπλέον, ώστε να απορροφάται πλήρως μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και ψηθούν τα μπουτάκια μέχρι μέσα.
Το σερβίρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και όσο είναι καυτό ακόμα από τη κατσαρόλα το πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Συνταγή από sintayes.gr
Δείτε επίσης Μοσχαράκι λεμονάτο φούρνου με πατάτες!!!
Τρίτη Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα
Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ξινομυζήθρα
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ πολτό ελιάς
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
αρωματικό λάδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ντοματίνια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr
Δείτε επίσης Πιτάκια γεμιστά με κιμά και αλλάντικα. Υπεροχή ιδέα για μπουφέ
Τετάρτη Γίγαντες πλακί στο φούρνο
Συστατικά:
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας και λίγη φρέσκια ντομάτα σε φέτες ή κονσέρβα
3 κοτσάνια σέλινο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα καγιέν και λίγο θυμάρι
Οδηγίες:
Μουλιάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση.
2. Σουρώνουμε και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μισογίνουν για 45-60 λεπτά. Τα στραγγίζουμε
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
4. Προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τα καρότα και τη συμπυκνωμένη ντομάτα, που έχουμε διαλύσει με νερό, το αλάτι, το θυμάρι, το καγιέν και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
5. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη φρέσκια ντομάτα και από πάνω τη σάλτσα που φτιάξαμε με λίγο λάδι. Τα μαγειρεύουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.
Συνταγή από gourmed.gr
Δείτε επίσης Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές
Πέμπτη Μοσχαρίσια ρολά γεμιστά
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Παρασκευή Μπριάμ με μπεσαμέλ γιαουρτιού
Υλικά συνταγής
Για τα λαχανικά
2 μέτριες γλυκοπατάτες
3 μέτριες πατάτες
2 μέτρια γογγύλια
2 μελιτζάνες Αργίτικες
500 γρ. κολοκυθάκια ή κολοκύθα κίτρινη (καθαρό βάρος)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένες σε χοντρές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ κονσέρβας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 γεμάτο κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο κοπανισμένο
160 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
1½ φλ. τσαγιού γάλα
1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη μπεσαμέλ: Ρίχνετε σε ένα κατσαρόλι το γάλα και τη κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς να πάρουν βράση. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς και ζωηρά με σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς.
Προσθέτετε σιγά σιγά τα ζεστά γάλατα ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και αφήνετε τη μπεσαμέλ στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα λαχανικά σας.
Για τα λαχανικά: Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε όλα τα λαχανικά σας σε μέτριους κύβους (όσο το δυνατόν σε ίδιο μέγεθος). Κόβετε το ξερό κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και ψιλοκόβετε τα σκόρδα.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λ περίπου ή μέχρι να “μαραθεί”. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνετε και όλα τα λαχανικά σε κύβους και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για περίπου 10 λ μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Τα σβήνετε με το κρασί, τα αφήνετε για 2-3 λ προσθέτετε τις ντομάτες με το χυμό τους, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Τα βράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 20 λ ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τα αποσύρετε από τη φωτιά. Αν δεν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά προσθέτετε λίγο καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και, σχεδόν, σωθούν τα υγρά τους.
Για τη συναρμολόγηση: Προθερμαίνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ 20×30 εκ. Αδειάζετε τα μαγειρεμένα λαχανικά στο πυρέξ και ισιώνετε το δυνατόν την επιφάνειά τους. Κρατάτε 3 κ.σ. από τη τριμμένη γραβιέρα και πασπαλίζετε την υπόλοιπη πάνω στα λαχανικά, σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
Ρίχνετε το γιαούρτι μέσα στη κατσαρόλα με την έτοιμη μπεσαμέλ και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και δέσουν τα υλικά. Απλώνετε ισομερώς τη μπεσαμέλ επάνω στα λαχανικά, ισιώνετε καλά την επιφάνειά της και από πάνω πασπαλίζετε τις 3 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα που κρατήσατε.
Ψήνετε το μπριάμ σας στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να χλιαρίνει ελαφρώς, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Συνταγή από sintayes.gr
Δείτε επίσης Νηστίσιμη συνταγή- Πιλάφι με αρακά χωρίς λάδι
Σάββατο Ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες .Το τέλειο και γρήγορο πιάτο
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κυριακή Μακαρόνια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος
Υλικά
1/2 πακέτο μακαρόνια
1 κονσέρβα Luncheon Meat κοτόπουλο
(εδώ μπορείτε να βάλετε αλλαντικά της αρεσκείας σας)
250 γ. μείγμα τυριών που λιώνουν
70 γ. τυρί τριμμένο ρεγκάτο
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λίγο γάλα
πιπέρι
λίγο μαργαρίνη για το άλειμμα του πυρέξ
Υλικά : 2-3 μερίδες
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας.
Εν τω μεταξύ αλείφουμε ένα ταψί πυρέξ με λίγο μαργαρίνη.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια.
Λαδώνουμε τα μακαρόνια με λίγο λάδι.
Τα στρώνουμε στο πυρέξ.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια και το προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τα τυριά.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος από πάνω από τα μακαρόνια.
Την υπόλοιπη κρέμα, την ανακατεύουμε με λίγο γάλα και την προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Συνταγή από gandmclub.com
Δείτε επίσης Μανιτάρια ογκρατέν με πατάτες
Πίτα εβδομάδας Ντοματοτυροπιτάκια !!!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
1ο Γλυκό εβδομάδας Λαχταριστό Παγωτό σάντουιτς !!!
Δείτε τη Συνταγή ΕΔΩ
2ο Γλυκό εβδομάδας Τιραμισού
Ingredients
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
1 δόση εσπρέσο
1 πακέτο σαβαγιάρ
1 κ.σ. κακάο
Instructions
Στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το τυρί μασκαρπόνε. Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ένα σχηματιστεί μια βελούδινη παχύρρευστη κρέμα.
Σε βαθύ και μεγάλο πιάτο βάζουμε τον εσπρέσο. Βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ και δημιουργούμε μια στρώση από μπισκότα σε ταψάκι 20 εκ. Απλώνουμε από πάνω την μισή ποσότητα κρέμας. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα-κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια.
Παγώνουμε το τιραμισού για 2-3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.
Συνταγή από mamapeinao.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες