Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Κοτόπουλο στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Υλικά
1 κοτόπουλο καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
8 πατάτες
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.σ. τριμμένο θυμάρι
1 κ.σ. τριμμένο θρούμπι
½ κ.σ. πάπρικα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 λεμόνια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 με 3 ώρες να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

3Απλώνουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τα 2/3 της μαρινάδας. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη αλατοπίπερο και θρούμπι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο (μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε γάστρα) και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αν δούμε ότι χρειάζεται τη μαρινάδα που περίσσεψε. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας μια φορά το κοτόπουλο, μέχρι οι πατάτες και το κοτόπουλο να αποκτήσουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

4Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και μπόλικο ψωμί

Συνταγή από pasmageirevontas.gr

Δείτε επίσης Kαλοκαιρίνο φαγάκι :Σαρδέλες ψητές στο φούρνο

 

Τρίτη Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας κρεμμύδι και πιπεριές

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Υλικά συνταγής
3 μέτριες πιπεριές, (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη) συνολικού βάρους 500 γρ. περίπου
1 μεγάλο ή 2 μικρά/μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
3-4 κ.γ. πελτέ ντομάτας (ή 1κ.γ. πελτέ + κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο multi)
½ κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 6 ή 10

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα μακαρόνια σας να βράζουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας (ή πελτέ και κονκασέ), το νερό ή ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-15 λ επιπλέον ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα και μαλακώσουν οι πιπεριές. Αν θέλετε αρκετά βρασμένα τα λαχανικά σας προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια σας και τα σερβίρετε περιχυμένα με τη σάλτσα πιπεριών. Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, χρησιμοποιήστε πέννες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας ή αντικαταστήστε το ζυμαρικό με ρύζι πιλάφι.

Συνταγή από sintayes.gr

Δείτε επίσης Καλοκαιρινή στραπατσαδα

 

Τετάρτη Αρακάς λεμονάτος με πατάτες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Υλικά για 4 μερίδες:

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
¼ φλιτζ. μάραθο ψιλοκομμένο ή ½ μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένη στα τέσσερα και κατόπιν σε λεπτές φέτες
250 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους 3 εκατοστών
500 γρ. αρακά
1 φλιτζ. ζωμό κότας ή λαχανικών
2 μικρά καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 εκατοστών
½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο χοντροκοπανισμένο στο γουδί (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε απλωτή κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεστάνετε το μισό από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια 2′. Προσθέστε τις φέτες μαραθόριζας, αν τη χρησιμοποιείτε, και σοτάρετε 5′, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 4′.
Βάλτε τον αρακά στην κατσαρόλα, ¾ φλιτζ. από το ζωμό, τα καρότα, το μαραθόσπορο (αν τον χρησιμοποιείτε), το μάραθο (αν δεν βάλατε μαραθόριζα) και αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει το φαγητό 15′.
Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό ή νερό, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και το μισό άνηθο και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγητό στη φωτιά περίπου 10′, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
Αν η σάλτσα είναι νερουλή, δυναμώστε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε τον αρακά ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή από mydiatrofi.gr

Δείτε επίσης Μπριαμ με μπάμιες και τυρί

 

Πέμπτη Γαύρος Σαγανάκι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Παρασκευή Μαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο (είτε αγοράζουμε περίπου 1½ κιλό, γιατί κατά το καθάρισμα έχει φύρα, είτε παίρνουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο, σε σακουλάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 ml ελαιόλαδο
1/2 μάτσο άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
40 ml χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια και το καρότο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για περίπου 1- 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να γίνει και να μείνει με το λάδι του.

Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνταγή από gastronomos.gr

Δείτε επίσης Λαχταριστά Κολοκυθάκια αυγολέμονο !!!!

 

Σάββατο Πίτσα με λουκανικάκια !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Κυριακή Μοσχαρίσια μπριζόλα με μελωμένες πατάτες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Για αυτό το πιάτο θα χρειαστείτε:

1 μοσχαρίσια μπριζόλα φιλέτο

1 μεγάλη πατάτα Κύπρου (για καλύτερη γεύση – αναλόγως τα άτομα αυξάνονται οι μερίδες)

2 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οι οδηγίες εκτέλεσής είναι οι εξής:

Καθαρίστε την πατάτα και κόψτε τη σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε τις πατάτες μέσα. Βράστε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά και μετά κλείστε τη φωτιά.

Ανάψτε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Μαρινάρετε την μπριζόλα με το αλάτι και το πιπέρι, όπως επιθυμείτε.

Σε ένα τηγάνι ρίξτε μία κουταλιά λάδι και ψήστε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές για περίπου 3 λεπτά κάθε φορά

Στη συνέχεια, πάρτε ένα πυρέξ και ρίξτε τις πατάτες μέσα. Προσθέστε λάδι, αλάτι και πιπέρι, Αν επιθυμείτε βάζετε μέλι με μουστάρδα για ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Τοποθετείστε την μπριζόλα πάνω από τις πατάτες και αφού ο φούρνος έχει ζεσταθεί την ψήνεται για περίπου 30 λεπτά.

Βγάλτε την από το φούρνο και πέστε με τα μούτρα!

Συνταγή από reader.gr

Δείτε επίσης Συνταγές για Παστίτσιο, μουσακά, γιουβέτσι

 

Πίτα εβδομάδας Πιπερόπιτα με Πιπεριές Φλωρίνης και Κασέρι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Υλικά
– 5 χωριάτικα φύλλα Κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης της alfa
– 600 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 2 μέτρια πράσα
– 200 γρ. κασέρι
– 150 γρ. κεφαλοτύρι
– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
– 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
– 1 ασπράδι αυγού
– 70 ml. ελαιόλαδο
– Μπούκοβο
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1
Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουξουμε την πιπερόπιτα.

2
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες ενώ τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαχανικά για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

3
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το κασέρι και το κεφαλοτύρι τριμμένα, το ασπράδι, τη ρίγανη και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, προσθέτουμε πιπέρι, μπούκοβο και ελάχιστο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

4
Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα 2 φύλλα ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και το τρίτο φύλλο το βάζουμε τσαλακωτό. Προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο, κλείνουμε την πιπερόπιτα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50 λεπτά στους
170ο C.

Η πιπερόπιτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Συνταγή από funkycook.gr

 

1ο Γλυκό Εβδομάδας Φανταστικό μιλφειγ μόνο με 3 υλικά!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

2ο Γλυκό Εβδομάδας Παγωτό με καραμελωμένες μπανάνες !!!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 15/07/19-21/07/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλα τα μενου μας 

Close