Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Ριζότο με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Υλικά συνταγής
1 δόση κεφτεδάκια (υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ) [*]
Για τη σάλτσα:
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
Για το ριζότο:
3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας + 2 φλ. νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio ή καρολίνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/3 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής
Για τα κεφτεδάκια: Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να “θωρακιστούν” καλά απ΄όλες τις πλευρές  και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι  για  2 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ ακόμα. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλατοπίπερο, 3/4 φλ. νερό και τα κεφτεδάκια και τα βράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα σχεδόν με το λαδάκι της. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα κεφτεδάκια από τη κατσαρόλα (χωρίς τη σάλτσα που την αφήνετε στη κατσαρόλα) και τα αφήνετε σε πιατέλα.
Για το ριζότο: Προσθέτετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα το ζωμό κότας και 2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λ. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς για 1 ακόμα λ.
Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ διαρκώς μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το 1/3 φλ. τσαγιού μείγματος σάλτσας από τη κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό ντομάτας, βάζοντας κάθε φορά 1/3 φλ. και περιμένοντας μέχρι να απορροφηθεί. Δοκιμάζετε το αλάτι και συμπληρώνετε ή μη αναλόγως.
Προσθέτετε τη μισή παρμεζάνα και τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε για 2 λ ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού.

Με πληροφορίες από sintayes.gr

Δείτε επίσης Μακαρόνια με κιμά πεντανοστιμα

 

Τρίτη Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μελιτζάνες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε), ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, κοπανισμένο
3 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε 4 κομμάτια η καθεμία
1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου (καλά πατικωμένα), ψιλοκομμένα
160 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 90 ml
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει κατά το 1/4 το σκεύος και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τη μουστάρδα, το λάδι, αλατοπίπερο και το θυμάρι. Σε μια λεία επιφάνεια στρώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα (για να μη λερώσουμε) και απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω. Το ανοίγουμε όσο καλύτερα μπορούμε και το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας.

Βάζουμε στο κέντρο τις μελιτζάνες και σκορπίζουμε την ντομάτα, το βασιλικό, το τυρί και αλατοπίπερο. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό και το δένουμε, με πυκνά δεσίματα, με σπάγγο μαγειρικής. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά. Το γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε το σπάγγο. Βάζουμε το ρολό σε πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.

Σάλτσα: Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρουμε δίπλα στο κοτόπουλο για να βάζει ο καθένας στο πιάτο του όση θέλει. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με κάππαρη και ελιές.

Συνταγή από nena.gr

Δείτε επίσης Μπακαλιάρος με πατάτες πλακί !!!

 

Τετάρτη Σπανακόρυζο λεμονάτο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Για το σπανακόρυζο λεμονάτο

100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
60 γρ. τζίντζερ
120 γρ. ρύζι
400 γρ. νερό
1.000 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
40 γρ. χυμός λεμονιού
10 γρ. άνηθο
10 γρ. αλάτι
ξύσμα λεμονιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΡΥΖΙ
ΣΠΑΝΑΚΙ
ΛΕΜΟΝΙΑ

Δείτε την εκτέλεση στο yiannislucacos.gr

Δείτε επίσης Αγκινάρες με αρακά! Ένας υπέροχος συνδυασμός!

 

Πέμπτη Καλαμαράκια γιαχνί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Υλικά συνταγής
1 κιλό καλαμαράκια
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. βασιλικός
500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
Σερβίρουμε.

Συνταγή από cooklos.gr

Δείτε επίσης Πικάντικες γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα

 

Παρασκευή Φασόλια χάντρες με ψητές πιπεριές φλωρίνης και θυμάρι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Σάββατο Αυγά Στραπατσάδα με τυρί και ντομάτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Υλικά για 2 μερίδες
2 αυγά
2 ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Χτυπάμε τα αβγά και τα αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα στη ντομάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.

Συνταγή από mothersbird.gr

Δείτε επίσης Ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες .Το τέλειο και γρήγορο πιάτο

 

Κυριάκη Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Υλικά για 4-6 άτομα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους (ή πατάτες κανονικές)
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά αρνίσιο κότσι
4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.
Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες μαζί με τις πιπεριές στο ταψί γύρω-γύρω από το αρνί. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.
Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη περίπου 30 λεπτά στον αέρα, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.

Συνταγή από newsbeast.gr

Δείτε επίσης Μπουκίτσες χοιρινού με τυριά, μανιτάρια στην λαδόκολλα

 

Πίτα Εβδομάδας Μελιτζανόπιτα με κιμά και σφολιάτα γλυκιά της βλάχας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
6 μελιτζάνες κομμένες κυβάκια
3 κρεμμύδια
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
250 γραμ. κιμάς
1/5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
μαϊντανός
αλάτι-πιπέρι
200 γραμ. φέτα
2 αυγά
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες μας σε κυβάκια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα επάνω στη σχάρα του φούρνου, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά να πάρει χρώμα και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε και τη ντομάτα.

Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά προσθέτοντας και τις μελιτάνες που τώρα έχουμε βγάλει από το φούρνο.

Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5
Τέλος ρίχνουεμ και τη φέτα μαζί με τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα μας ανακατεύοντας.

Βήμα 6
Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 7
Τοποθετούμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κρούστας.

Βήμα 8
Χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια ρίχνουεμ λίγο νεράκι μαζί με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση για περίπου 1 ώρα.

Συνταγή από miam.gr

Δείτε επίσης Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο….❣❣❣

 

1ο Γλυκό Εβδομάδας Εύκολο παγωτό βανίλια με μπισκότα Oreo

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

2ο Γλυκό Εβδομάδας Εύκολο παγωτό βανίλια με μπισκότα Oreo

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 24/06/19-30/06/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Close