Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και μανιτάρια
Συνταγή από: sintayes
Υλικά συνταγής
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
4-5 κολοκυθάκια σε ροδελίτσες ή κύβους
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κ.γ. του γλυκιού ξερή ρίγανη
2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
400 γρ. σπαγγέτι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε για 1/2 λ το σκόρδο για να αρωματισθεί το λάδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα κολοκυθάκια σε ροδελίτσες ή κυβάκια και τα σοτάρετε για 7-8 λ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το βασιλικό, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για 1/2 λ ακόμα.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μια “τσιμπίδα” τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε απευθείας στο τηγάνι με το μείγμα κολοκυθάκια-μανιτάρια.
Ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε αμέσως με τραγανές φέτες ψωμιού με σκόδρο, πασπαλίζοντας προαιρετικά με τυρί τριμμένο ή επιπλέον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμες Τραγανές φέτες κοτόπουλου που μοιάζουν με τηγανιτές
Τρίτη- Κοτοπουλο λεμονατο με ρυζι και πορτοκάλι στη γαστρα
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Τετάρτη- Φρέσκα Φασολάκια Λαδερά
Συνταγή από: fest
Υλικά ( για 4 άτομα)
1 κιλό ακαθάριστα φασολάκια πλατιά = 850γρ. καθαρισμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε καρέ
1 καρότο σε μισές ροδέλες
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. τριμμένη ντομάτα
½ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
400 μλ ζεστό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
70 μλ. Ελαιόλαδο παρθένο για το μαγείρεμα και 50μλ. έξτρα παρθένο για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
1. Πλένετε τα φασολάκια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε κόβοντας τις δυο άκρες. Εφόσον έχουν νεύρα (τριχοειδείς ίνες στη πλάγια πλευρά) που τις αισθάνεστε να αντιστέκονται στο κόψιμο, τις αφαιρείτε κι’ αυτές. Αν τα φασολάκια σας είναι πολύ μακρυά, κόψτε τα στη μέση. Από το 1 κιλό ακαθάριστα φασολάκια υπολογίστε 15% φύρα, ήτοι καθαρό 850 γρ.
2. Σε πλατιά κατσαρόλα και στο ½ της έντασης του ματιού, βάλτε το λάδι για το σοτάρισμα να ζεσταθεί. Μόλις κάψει ρίξτε κρεμμύδι, πατάτες και καρότο να σοταριστούν για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε και την κουταλιά της ζάχαρης στη διαδικασία.
3. Ανεβάστε την ένταση του ματιού στα ¾ και προσθέστε τα φασολάκια και ανακατέψτε ωστε να πάνε κάποια κάτω στο λάδι και ν’ αρχίσουν να σοτάρονται. Ανά λεπτό ανακατεύετε ώστε σταδιακά όλα τα φασολάκια να έχουν πάρει μια καλή δόση σοταρίσματος στο λάδι για περίπου 8 λεπτά.
4. Προσθέστε τη σάλτσα από τριμμένες ντομάτες και τα 400 μλ. ζεστό νερό και ανακατέψτε. Αφού πάρουν βράση χαμηλώστε την ένταση στη μέση να σιγομαγειρευτούν με ανοιχτό καπάκι.
5. Σε 20’ προσθέστε αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Ανάλογα με τη φωτιά και το σκεύος σας σιγά-σιγά η ποσότητα του νερού θα ελαττούται και θεωρητικά σε 15’ ακόμη λεπτά, θα έχει μείνει ελάχιστο ενώ τα φασολάκια θα είναι έτοιμα και τραγανά. Επειδή κάθε σκεύος, κουζίνα, φασολάκια και γούστο είναι ελαφρά διαφορετικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο ελέγχετε τη ποσότητα των υγρών και δοκιμάστε κάθε τόσο τα φασολάκια. Αν θέλετε τα φασολάκια σας λιγότερο αλντέντε, προσθέστε λίγο ακόμη νερό αλλά με προσοχή και ανά 100 μλ., ώστε να μην περισέψει στο τέλος και βγει το φαγητό σαν αντιαισθητικό νερομπούλι.
Σερβίρισμα:
Αφήστε το φαγητό για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρετε, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να δέσουν οι γεύσεις. Προσθέστε κατά βούληση φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε με καλό ψωμί και φέτα. Ιδανικά συνοδεύεται από μια Grimbergen Blonde που με το φρουτώδη χαρακτήρα της, ταιριάζει τέλεια με τα τραγανά και αρωματικά φασολάκια σας.
Δείτε ακόμα: Μπουκίτσες χοιρινού με τυριά, μανιτάρια στην λαδόκολλα
Πέμπτη- Χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές (ρόστο Νάξου) από την Αεγυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή από: argiro
Υλικά Συνταγής
1½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
5-6 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη ή ένα κιλό τριμμένη ντομάτα εμπορίου
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ. ντοματοπελτές
6 πατάτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Το κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες, είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στα νησιά των κυκλάδων. Εκεί, το λένε ρόστο.
Για να μοσχομυρίσει το χοιρινό με πατάτες, καθαρίζουμε τα σκόρδα και κόβοντάς τα στη μέση, αφαιρούμε το φύτρο τους. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί στο χοιρινό.
Σε βαθιά κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) ροδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρέας, από όλες τις μεριές, έως ότου κάνει κρούστα. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με την σπάτουλα στον πάτο της κατσαρόλας να ελευθερώσει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για να κρατήσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Τέλος, περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις ροδίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Δεν τις τηγανίζουμε, τις σοτάρουμε ίσα ίσα για 10 λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να αποβάλλουν το άμυλό τους και να μελώνει η επιφάνειά τους.
Αφού βράσει για μιάμιση ώρα το κρέας, το βγάζουμε στο ξύλο κοπής και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες.
Το ξαναβάζουμε στη σάλτσα, προσθέτουμε τα βότανα και τις σοταρισμένες πατάτες. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
Παρασκευή- Φακές πολύχρωμες
Συνταγή από: cookpad
Υλικά 4 άτομα
250 γρ. φακές ψιλές
1 κρεμμύδι
1 πατάτα
2 καρότα
1 μικρή πιπεριά φλωρίνης
1 χούφτα καλαμπόκι
1 μικρό κολοκυθάκι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λίγη πάπρικα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. ξύδι
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Οδηγίες
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νεράκι, τόσο ώστε να σκεπάζει τις φακές 2-3 δάχτυλα, όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τις σουρωμένες φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ρίγανη την οποία την ρίχνουμε προς το τέλος του φαγητού για να μην μαυρίσει η φακή.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να βράσουν καλά τα λαχανικά και οι φακές μας, περίπου μια ωρίτσα. Ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή βράζουμε με ανοιχτό καπάκι.
Δείτε ακόμα: Χοιρινή τηγανιά !!!Ωραία συνταγή όλο νοστιμιά!!
Σάββατο- Ψάρι στο αλουµινόχαρτο
Συνταγή από: xrysessyntages
Συστατικά
4 κοµµάτια φιλέτα άσπρου ψαριού, σύνολο 600 γρ. περίπου, ξεπαγωµένα,
2 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειµµα,
4 µέτριες ντοµάτες ξεσποριασµένες και ψιλοκοµµένες,
2 εσαλότ (Shallots, ροζ κρεµµύδια) ψιλοκοµµένα ή 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες (προαιρετικά),
2 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί,
1 κουταλάκι ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βήμα 2
Κόβετε 4 τετράγωνα κοµµάτια αλουµινόχαρτου και 4 µικρότερα κοµµάτια αντικολλητική λαδόκολλα (στο µέγεθος περίπου των φιλέτων του ψαριού).
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα του ψαριού.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τα κοµµάτια της λαδόκολλας στο κέντρο κάθε τετραγώνου αλουµινόχαρτου, τα λαδώνετε και τα βάζετε πάνω.
Βήμα 5
Αναµιγνύετε σε ένα µπολ τις ντοµάτες µε τα εσαλότ, τα σκόρδα (αν θα βάλετε), το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και µοιράζετε το µίγµα πάνω από τα φιλέτα.
Βήμα 6
Κλείνετε στεγανά τα φιλέτα, διπλώνοντας από πάνω το αλουµινόχαρτο και τα βάζετε πάνω στο ταψί του φούρνου.
Βήμα 7
Τα ψήνετε για 25 λεπτά και τα βγάζετε από το φούρνο.
Βήμα 8
Τα αφήνετε κλεισµένα µέσα στο αλουµινόχαρτο για άλλα 5 λεπτά, πριν τα σερβίρετε, γλιστρώντας τα σε πιάτα.
Κυριακή- Πουρές πατάτας με κιμά
Συνταγή από: newsbeast
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τον κιμά
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 αυγό
2 κούπες τριμμένη γλυκιά κεφαλογραβιέρα
1/2 κούπα ζωμό κρέατος εμπορίου
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι θυμάρι
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Για τον κιμά
Σε μια κατσαρόλα λιώστε το μισό βούτυρο και σωτάρετε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σιγοβράστε 30 λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό.
Βουτυρώστε καλά ένα ταψί στρογγυλό και πασπαλίστε τη με 2 κουταλιές φρυγανιά. Στρώστε μέσα στο ταψί εναλλάξ τον πουρέ πατάτας, το τυρί και τον κιμά.
Περιχύστε με το ζωμό και το υπόλοιπο βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε και ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Ξεσκεπάστε προς το τέλος, για να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Ξεφορμάρετε το σε πιατέλα και σερβίρετέ το ζεστό.
Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Πίτα Εβδομάδας:
Τυρόπιτα ελαφριά με δυόσμο
Συνταγή από: gastronomos
Υλικά
12 φύλλα κρούστας
80 ml ελαιόλαδο
μαυροκούκι και σουσάμι για πασπάλισμα (αν θέλουμε)
Για τη γέμιση
400 γρ. «φέτα» light
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. αλειφώδες ξινοτύρι (κατίκι ή τσαλαφούτι ή νιβατό ή γαλοτύρι ή ό,τι άλλο βρούμε και μας αρέσει)
2 αυγά για τη γέμιση + 1 κρόκος για την επάλειψη της πίτας
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 2 κουτ. σούπας ξερός
2 κουτ. σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. σούπας ξερό
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι τα τυριά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός από το αυγό της επικάλυψης) και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε μέσα 3 φύλλα κρούστας, το ένα επάνω στο άλλο, λαδώνοντας κάθε φύλλο και πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι και μαυροκούκι (αν θέλουμε). Χωρίζουμε τη γέμιση σε 3 ίσα μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος της γέμισης πάνω στα 3 φύλλα που έχουμε στρώσει στο ταψί και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα-ένα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση και όλα τα φύλλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε την επιφάνεια. Χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο με 1 κουτ. γλυκού νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. Ψήνουμε για 1 ώρα.
Συμβουλή: Αντί για πινέλο μπορούμε να λαδώσουμε τα φύλλα με ένα σπρέυ λαδιού που βρίσκουμε σε μαγαζιά με κουζινικά. Με αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο, θα χρησιμοποιήσουμε σημαντικά μικρότερη ποσότητα λαδιού – είναι ο σύμμαχος μας για προσεγμένη διατροφή.
Γλυκά Εβδομάδας:
- Κέικ φρούτων χωρίς ζάχαρη
Συνταγή από:alevri
Υλικά
500 γρ.Φαρίν απ
250 γρ.μαργαρίνη
250 γρ.γάλα σκέτο ή ανάμεικτο με χυμό πορτοκαλιού
400 γρ.ζάχαρη
4αυγά
-Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1αλευρωμένα cranberries ή ψιλοκομμένα φουντούκια
Χτυπάμε τη μαργαρίνη 2-3 λεπτά και ρίχνουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα, το γάλα και το Φαρίν απ, και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα cranberries ή ψιλοκομμένα φουντούκια
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με Φαρίν απ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 1 ώρα περίπου.
- Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και Φράουλες
Συνταγή από: dailycious
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
18-20 μπισκότα πετίτ-μπερ (petit-beurre), αναλόγως του μεγέθους του pyrex 300 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Για το ζελέ φράουλα:
1 φακελάκι ζελέ φράουλας (χωρίς ζάχαρη ή με στέβια) 250 ml βραστό νερό 300 γρ. γιαούρτι σακούλας (10% λιπαρά)
Για την κρέμα βανίλιας:
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες 100 γρ. άνθος αραβοσίτου ή corn flour 1,5 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 3 κάψουλες βανιλίνης (προαιρετικά) 120 γρ ζάχαρη, ακατέργαστη
Για την επικάλυψη:
2 πακέτα (300 γρ) μπισκότα oreo
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια κατσαρόλα τοποθετώ όλα τα υλικά της κρέμας μαζί, ανακατεύω να διαλυθεί το άνθος αραβοσίτου ή το κορν φλάουρ και δίνω βράση ανακατεύοντας τακτικά. (Αν χρησιμοποιήσω άνθος αραβοσίτου μπορώ να παραλείψω το εκχύλισμα βανίλιας αφού περιέχεται στο μείγμα.) Μόλις η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και πήξει, αποσύρω από την φωτιά και καλύπτω την επιφάνεια της με μεμβράνη ώστε να μην δημιουργηθεί κρούστα καθώς η κρέμα κρυώνει. Αφήνω την κατσαρόλα με την κρέμα βανίλιας σε δροσερό μέρος ή πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια για να κρυώσει πιο εύκολα.
Καλύπτω την επιφάνεια ενός μεγάλου πυρίμαχου ή άλλου σκεύους με τα μπισκότα petit-beurre μέχρι να καλυφθεί τελείως κι απλώνω τις κομμένες σε μικρά κομματάκια φράουλες. Λιώνω το ζελέ στο ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά και προσθέτω το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το γιαούρτι με το ζελέ διαλύοντας τους σβόλους με τον αυγοδάρτη και ρίχνω το μείγμα ζελέ πάνω στα μπισκότα και τις φράουλες. Τοποθετώ το σκεύος στο πίσω, χαμηλό μέρος του ψυγείου (που είναι πιο κρύο) μέχρι το ζελέ να στερεοποιηθεί, για περίπου 1 ώρα (δεν θέλει πολύ για να πήξει).
Μόλις στερεοποιηθεί το ζελέ στρώνω από πάνω τη κρέμα βανίλιας. Επανατοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Τοποθετώ στο μπλέντερ τα μπισκότα oreo και τ’ αλέθω. Πριν από το σερβίρισμα απλώνω τα αλεσμένα μπισκότα oreo σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Θυμάμαι ότι δεν απλώνω τ’ αλεσμένα μπισκότα όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή καθώς νοτίζουν εύκολα και χάνουν την τραγανή τους υφή.
Καλή και σίγουρη επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του