Πάμε να φτιάξουμε μαρμελάδα καρότο για τα πιο νόστιμα και οικογενειακά πρωινά μας;
Μαρμελάδα καρότο
Εκτέλεση Συνταγής
Τρίβουμε τα καρότα σε τρίφτη. Μαζί με τη ζάχαρη και το νερό τα βάζουμε
σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο, την επόμενη μέρα βάζουμε
την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το μείγμα και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και 3 λεπτά πρίν να την αποσύρουμε από τη φωτιά,
ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.
tips συνταγής
1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει»,
βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο
σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει
με μια κουτάλα τρυπητή.
Από την αγαπημένη μας Γιαγια Μαιρη εν Δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα