Φράουλες με σαντιγί

Συνταγή για φράουλες με σαντιγί στο ποτήρι. ένα ατομικό γλυκό γρήγορο που θα σας ευχαριστήσει όλους.

Τώρα που έφτασε η εποχή της φράουλας ήρθε ο καιρός να απολαύσουμε το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Ποιος μπορεί άραγε να αντισταθεί στις αγαπημένες του φράουλες;

Φράουλες με σαντιγί στο ποτήρι

Αυτό το κόκκινο και ζωντανό χρώμα σε συνδυασμό με την γλυκόξινη γεύση της, κάνει αυτό το φρούτο αγαπημένο για τους περισσότερους από εμάς. Φυσικά οι φράουλες εκτός από ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολύ νόστιμες συνταγές.

Με φράουλες μπορούμε να απογειώσουμε τα γλυκά μας είτε τις χρησιμοποιούμε στο γαρνίρισμα είτε σαν βασικό υλικό. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορούμε σε χρόνο μηδέν και με μόλις 5 υλικά να φτιάξουμε φράουλές με σαντυγί.

Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με σώς φράουλας

Μία βελούδινη σαντιγί σε συνδυασμό με μία υπέροχη γέμιση από μαρμελάδα φράουλας και φρέσκες φράουλες. Αυτό το κέρασμα μπορούμε να το δώσουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους στις γιορτές του σπιτιού μας ή ακόμη και στα παιδικά πάρτι.

Φράουλες με σαντιγί_

Προτού το επιλέξετε σαν παιδικό κέρασμα όμως, σιγουρευτείτε ότι δεν πάσχει κάποιο από τους φίλους του παιδιού σας από οποιαδήποτε διατροφική αλλεργία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Φράουλες με σαντιγί στο ποτήρι: 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε τις φράουλες σε καρέ, τις στραγγίζουμε και τις αναμειγνύουμε μαζί με την μαρμελάδα φράουλας.

Παίρνουμε ποτήρια και βάζουμε στον πάτο τους λίγη από την σαντιγί. Στην μέση βάζουμε λίγο από το μείγμα με την μαρμελάδα. Από πάνω βάζουμε λίγη επιπλέον σαντιγί, πάνω από την σαντιγί λίγο επιπλέον μείγμα από την μαρμελάδα και τελειώνουμε με την σαντιγί.

Γαρνίρουμε το κέρασμα με λίγες φρέσκες φράουλες κι αν θέλουμε λίγα φύλλα δυόσμου για την μυρωδιά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η σαντιγί και το μείγμα μαρμελάδας και φυλάσσουμε τα κεράσματα στο ψυγείο.

Κέρασμα με φράουλες & σαντιγί

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close