Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτική μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη! Η σπιτική μας μαρμελάδα είναι σκέτο γλύκισμα και μπορούμε να την απολαύσουμε με ψωμί, φρυγανιές ή και σκέτη για τους πολύ γλυκατζήδες. Μπορεί να έχει στέβια όμως η γεύση της στέβια δεν φαίνεται καθόλου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τις μαρμελάδες εμπορίου με την προσθήκη ζάχαρης και τις πολλές θερμίδες. Είναι μία υγιεινή έκδοση της μαρμελάδας που μπορούμε να την απολαύσουμε αν κάνουμε διατροφή.

Μπορούμε φυσικά να την δώσουμε άφοβα στα παιδιά μας αφού η στέβια είναι φυτικής προέλευσης και σε αντίθεση με την ζάχαρη δεν τους κάνει καθόλου κακό. Έχει λίγες θερμίδες οπότε είναι η απόλαυση χωρίς ενοχές που χρειαζόμασταν.

Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα και βανίλια

Φυσικά είναι ιδανικά για την νηστεία αλλά και μία πολύ ωραία πρόταση γλυκού για τους vegans και τους χορτοφάγους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη: 

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία βαθιά κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τις φράουλες, τα σμέουρα και την στέβια. Λιώνουμε λίγο τα φρούτα μας για να απελευθερωθούν τα υγρά τους. Βράζουμε την μαρμελάδα μας για 25 λεπτά, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Αφού περάσουν τα 25 λεπτά απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε. Στην συνέχεια χωρίζουμε την μαρμελάδα μας σε βαζάκια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι.

Tips για Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Μπορούμε να λιώσουμε τελείως τα φρούτα αν δεν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει χοντρά κομμάτια.

Μαρμελάδα_ φράουλα_ χωρίς_ ζάχαρη_ Μαρμελάδα_ φράουλα_ χωρίς_ ζάχαρη_ Μαρμελάδα_ φράουλα_ χωρίς_ ζάχαρη_ Μαρμελάδα_ φράουλα_ χωρίς_ ζάχαρη_ Συνταγή_ Μαρμελάδα_ φράουλα_ χωρίς_ ζάχαρη_ Συνταγή_ Μαρμελάδα_ φράουλα_ χωρίς_ ζάχαρη_ Συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βάγια Μπακάλη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close