Υλικά:
Για την σαντιγί:
- κρεμα γαλακτος 600 μλ 35-38% λιπαρά
- ζαχαρη 100 γρ
Για το γλάσσο:
- κουβερτουρα 200 γρ
- γάλα 100 γρ
Για το στόλισμα:
- σοκολάτα μπουένο&μαλτιζερς
Είναι πραγματικά εύκολη και πολύ εντυπωσιακή!!! Αυτή η τούρτα με γεύση Μπουένο μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε γενέθλια και γιορτές και να ξετρελανει όλους τους καλεσμένους!!
Ingredients
Για την κρέμα-For the cream
3 packets creme patisserie praline flavor 1200 ml milk 3 packets bueno 225 g petit beurre biscuits 225 g petit beurre chocolate taste 150 g milk
For whipped cream
600 ml whipping cream 35-38% fat 100 g sugar
For the glaze
200 g dark chocolate 100 g milk
For dezign
bueno&maltezers Φορμα 21 εκ.-Spring form 21 cm
Εκτέλεση Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα κρύο μαζί με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής γεύση πραλίνας και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει η κρέμα. Έπειτα σε ένα ξύλο κοπής κοβουμε 3 πακετά μπουένο και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μας. Σε μια φόρμα 21 εκ ρίχνουμε την κρέμα και παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ και αφου πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στο γάλα αρχίζουμε και τα βάζουμε κυκλικά στην φόρμα μας αφήνοντας κενά μεταξύ τους.Ξεκινάμε με τα απλά μπισκότα πτι μπερ τον πρώτο κύκλο και συνεχίζουμε με τα μπισκότα σοκολάτας τον δεύτερο κύκλο και συνεχίζουμε εναλαξ μέχρι να έχουμε καλύψει με τα μπισκότα όλη την φόρμα. Συνεχίζουμε και χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί με την ζάχαρη. Στρώνουμε σαντιγί στο πάνω μερος της τούρτας και την βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα. Ύστερα στρωνουμε και σαντιγί γύρω γύρω στην τούρτα και την ξαναβάζουμε για άλλα 20 λεπτά στην κατάψυξη. Αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά συνεχίζουμε με το γλάσσο.Σε ένα μπολάκι αφού έχουμε σπάσει σε κομματάκια την κουβερτούρα μας ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Την ρίχνουμε πάνω στην τούρτα και στολίζουμε με μπουένο και μαλτιζερσ…Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!!
Δείτε εδώ το video της συνταγής:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=EEA5rZThj6M[/embedyt]


Καλή σας επιτυχία!!