Φτιάχνω σπιτικό ταχίνι, βήμα βήμα

Αν αναρωτιέστε και εσείς πως θα φτιάξετε σπιτικό ταχίνι, παρακάτω σας έχουμε αναλυτικά τη συνταγή για σπιτικό ταχίνι σκέτο ή με μέλι ή κακάο, με όλα τα μυστικά της.

Το ταχίνι, Αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού και είναι δημοφιλές συστατικό για πιάτα όπως η ταχινόσουπα, το χούμους, σαν σάλτσα αλλά και σκέτο, αντί για βούτυρο πάνω σε ψωμί ή στο πιάτο με ζάχαρη νερό και μέλι, “βουτώντας” μέσα του ψωμί.

Το ταχίνι χρησιμοποιείται επίσης σε νηστίσιμη καρυδόπιτα , σε κρέμες μπριλέ, στην παρασκευή αλείμματος με σοκολάτα και στην παρασκευή παγωτού.
Είναι επίσης βασικό συστατικό παρασκευής ορισμένων τύπων χαλβά. Έχει πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Δείτε ακόμη Χαλβάς με ταχίνι καλύτερος και από του εμπορίου σε 5 μόλις λεπτά!

Φτιάχνω ταχίνι, βήμα βήμα
Εκτέλεση
(για 4 κούπες σπιτικό ταχίνι)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180′ C. Ροδίζουμε το σουσάμι για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντάς το συχνά με μια σπάτουλα για να ροδίσει ομοιόμορφα. Το παγώνουμε για 20′ Λεπτά
Τοποθετούμε το σουσάμι στο μούλτι και προσθέτουμε αργά το λάδι. Χτυπάμε για 2 ‘ Λεπτά, ελέγχουμε την ομοιογένεια της πάστας και όταν γίνει πηχτή αλλά να ανακατεύετε εύκολα σταματάμε την ανάδευση . Αλλιώς συνεχίζουμε να προσθέτουμε λάδι .

Αν θέλουμε σπιτικό ταχίνι με μέλι ή σπιτικό ταχίνι με κακάο

Λίγο πριν γίνει τελείως κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε μέλι  ή κακάο και  να συνεχίσετε το χτύπημα για λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη πάστα. Μη το βάλετε στην αρχή, το μέλι θα σφίξει.

Πώς συντηρούμε και αποθηκεύουμε το σπιτικό ταχίνι

Το ταχίνι πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται για πάνω από 3 μήνες. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγο αλάτι. Θέλει υπομονή Και πολύ καλό χτύπημα. Το λάδι με το σταγονομέτρο και δυνατό μίξερ ή μούλτι για να πετύχει η υφή και το σπιτικό ταχίνι να μοιάζει με αγοραστό.

 

 

Και τώρα που φτιάξαμε τάχινι με ένα κλικ εδώ δείτε τις καλύτερες συνταγές με ταχίνι

 

Close