Φτιαξτε σπιτικό τυρι φέτα!

Τώρα που ξέρω να φτιάχνω και καλό τυρί Δεν φοβάμαι τιποτα !!!

Υλικά
10 κιλά γάλα φρέσκο (κατσικίσιο και πρόβειο)

5 γραμ υγρή τυρομαγιά

εκτέλεση

Βράζω το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνω να κρυώσει,περίπου στους 35 βαθμούς
Στα 10 κιλά γάλα βάζω 5 γραμ υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε μια κουταλιά της σούπας νερό και ανακατεύω καλά
Σκεπαζω την κατσαρόλα και περιμένω περίπου μιά ώρα να πήξει

Οταν πήξει κόβω με μια κουτάλα και ρίχνω μέσα σε μια τσαντίλα το τυρί,δένω σφιχτά και αφήνω να στραγγίσει καλά μέχρι την άλλη μέρα
Την επομένη μέρα το τυρί είναι έτοιμο
Το κόβω σε χοντρές φέτες ,το πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και το βάζω στο ψυγείο για δυό μέρες
Μετά τις δυό μέρες βάζουμε το τυρί σε άλμη!! Δες εδώ πως να φτιάξεις σπιτικη αλμη
Σημείωση
Τυρομαγιά βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη υγιεινής ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ .

spitiko-tiri-feta  tirifeta

tiri-feta1

 

Μαρία Μαρδα
Μαρία Μαρδα

Είμαι η Μαρία Μαρδα και ζω στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Είμαι 36 ετών παντρεμένη και έχω δυο γιους 7 και 9 χρόνων. Μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική γιατί μέσα από αυτές δημιουργώ και ηρεμώ. Πολλές φορές μέσα από τις γεύσεις, έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις που με κάνουν χαρούμενη! Ξεκίνησα να μαγειρεύω όταν ήμουν 14 χρονών και από τότε το κάνω συνέχεια. Στην κουζίνα μου διασκεδάζω, εκτονώνομαι, ηρεμώ.


Close